Tragere la sorți pentru președinți

Autoritatea Electorală Permanentă – Biroul Judeţean Gorj anunță că în data de 24.05.2016 ora 10.00, la sediul din Municipiul Tîrgu Jiu, Str. Victoriei, nr. 2-4, et.1, cam. 135 (Instituţia Prefectului - Judeţul Gorj), va avea loc tragerea la sorți computerizată prin care instituția noastră va desemna președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora din Judeţul Gorj.

Potrivit legislației electorale în vigoare, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora din Judeţul Gorj sunt desemnaţi de către Autoritatea Electorală Permanentă, în ședință publică, anunţată cu 48 de ore înainte, prin tragere la sorţi computerizată, cel mai târziu cu 10 zile înaintea datei alegerilor locale, pe funcţii, dintre persoanele înscrise în corpul experţilor electorali, cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul Gorj, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reşedinţei de sediul secţiei de votare, precum şi pe baza criteriului studiilor absolvite.

Precizăm că tragerea la sorți computerizată va avea loc în prezența preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 20 Gorj, iar rezultatele acesteia vor fi aduse la cunoştinţă publică prin afişare pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, respectiv la sediile birourilor electorale de circumscripţie.

Corpul experților electorali este o evidenţă permanentă a persoanelor care pot deveni preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sau locţiitori ai acestora, înființată, gestionată și actualizată de către AEP. Prevederile privind corpul experților electorali au fost introduse prin Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente și se aplică și la alegerile locale din 5 iunie 2016.

Sursa: Comunicat AEP

Vizualizări: 2,314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: