Traseismul, interzis în fotbal. Preşedintele CS Pandurii, dat exemplu!

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a aprobat propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) de modificare a Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) în sensul că un oficial nu poate activa într-un sezon la mai mult de două cluburi din acelaşi nivel competiţional. Presa centrală l-a dat exemplu pe Narcis Răducan, preşedintele executiv al CS Pandurii, care în sezonul trecut a fost pe la patru cluburi.

Noul paragraf din Regulament arată astfel: "În timpul unui an competiţional, un oficial aflat într-o funcţie care-i permite exercitarea unei influenţe asupra hotărârilor clubului (spre exemplu: preşedinte, manager, director executiv, etc) nu-şi poate desfăşura activitatea la mai mult de două cluburi din acelaşi nivel competiţional". Actualul preşedinte al clubului Pandurii Târgu Jiu, Narcis Răducan, a activat în sezonul precedent la patru grupări din Liga I, FC Viitorul, Concordia Chiajna, Astra Giurgiu şi ASA Târgu Mureş.

De asemenea, Comitetul Executiv al FRF a modificat Regulamentul Disciplinar, astfel că o echipă care nu se prezintă la două meciuri într-un sezon, se retrage sau este exclusă după începerea campionatului va fi retrogradată în ultima categorie din cadrul asociaţiei judeţene de care aparţine:  "Neprezentarea la două jocuri din cadrul aceleiaşi ediţii a campionatului de seniori, retragerea sau excluderea unei echipe după începerea campionatului, va fi sancţionată cu retrogradarea în ultima categorie competiţională organizată de asociaţia judeţeană de fotbal pe teritoriul căreia are sediul clubul în cauză. În situaţia campionatelor desfăşurate în sistem play-off, play-out, sancţiunea va fi aplicată pentru situaţiile intervenite atât în sezonul regulat cât şi în play-off, respectiv play-out".

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: