”Trebuie reconstituită naţionala cu jucători tineri şi puternici”

Vasile Stângă a vorbit ieri cu ocazia conferinţei de presă săptămânale a clubului Energia Pandurii şi despre echipa naţională. Fost cel mai bun inter din lume la Campionatele Mondiale din Spania din 1982, Vasile Stângă a urmărit şi în acest an atent Campionatele Mondiale din Croaţia, criticând pe de o parte lipsa de pregătire fizică a jucătorilor dar şi selecţia facută de Aihan Omer.

Antrenorul echipei Energia Pandurii Târgu Jiu, Vasile Stângă, a declarat că la echipa naţională jucătorii au fost nepregătiţi fizic şi că handbaliştii români nu erau obişnuiţi să joace trei meciuri într-o săptămână: „S-a văzut acum şi lipsa pregătirii fizice. Nu poţi juca doar pe atac, replierea în apărare a fost inexistentă, erau 3-4 spanioli în terenul nostru iar de la noi niciunul. S-au predat ai noştri de parcă au zis că „ce rost are să mai fug- Antrenorul de la naţională dă vina pe cei de la club, dar nu ştiu cine e de vină, probabil  jucătorii nu sunt obişnuiţi să joace trei meciuri într-o săptămână. Foarte puţini au jucat trei meciuri într-o săptămână, iar când joci o dată la o săptămână nu poţi emite pretenţii să joci în alt ritm. Dar şi Omer a greşit că a lăsat acasă pe un Cerpreghi sau Filip. Nu am avut linie de 9 metri şi nu am avut şuteori.”

Stângă consideră că echipa naţională trebuie de acum reconstruită cu jucători tineri: „Trebuie reconstituită naţionala cu jucători tineri şi puternici pentru că nu mai merge cu jumătăţi de măsură. Handbalul e acum 90% putere şi cine poate joacă iar cine nu se apucă de alt sport. Din campionatele astea poate învăţăm ceva dar e păcat de generaţia asta.”

Antrenorul echipei gorjene s-a arătat nemulţumit de modul de abordare al partidei cu Spania, considerând că e o diferenţă între cele două formaţii: „M-a deranjat faptul că între noi şi Spania e diferenţă mare iar noi îi luăm la mişto. Ăia ne bat de ne scot din sală şi noi le dăm aeriană! Nu am înţeles ce am vrut să demonstrăm- Că ştim o aeriană- Asta e lipsă de respect. Nu se fac lucruri de astea, le dai o aeriană după ce îţi dau şi ei. Bine că a intrat mingea în poartă pentru că altfel ne făceam de râs.”

Vizualizări: 65

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: