Trei amenzi pentru un metru cub de lemne

Un șofer din Hunedoara a fost amendat de trei ori după ce a trecut prin Defileul Jiului cu un camion cu lemne în care avea o încărcătură mai mare decât cea trecută în aviz.

Polițiști din cadrul IPJ Gorj au procedat la inventarierea materialului lemnos împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Târgu Jiu, ocazie cu care s-a constatat o diferență de 1,24 mc, între volumul existent și volumul masei lemnoase din avizele de însoțire.

“În cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale a conducătorul auto de 39 de ani, din comuna Pui, județul Hunedoara, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii nr.171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării”, a transmis IPJ Gorj.

Totodată, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale față de acesta pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 Rep., privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 870 de lei, întrucât în urma controlului s-a stabilit faptul ca acesta a depășit tonajul admis pe podul situat pe Defileul Jiului, fiind dispusă și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule, pe o perioada de 60 zile.

La fața locului au fost solicitați pentru sprijin și reprezentanții ISCTR Gorj pentru cântărirea ansamblului de vehicule, care au aplicat și o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor OG 43/1997 Rep., privind regimul drumurilor, în valoare de 12.400 lei.

Vizualizări: 4,937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: