Trei drumuri afectate de alunecările de teren în Dănciuleşti

Alunecările de teren din ultima perioadă au afectat trei drumuri în comuna gorjeană Dănciuleşti. Primarul spune că cele trei alunecări de teren pun în pericol zeci de gospodării şi alte câteva zeci de persoane riscă să rămână izolate. La nivelul comunei s-a deplasat ieri şi o comisie judeţeană pentru situaţii de urgenţă, care a constatat gravitatea alunecărilor de teren. Pământul a fugit şi în comuna Licurici, unde un pod este practic înghiţit de pământ. Primarii nu pot decât să ceară sprijinul autorităţilor judeţene pentru remedierea situaţiei.

Trei drumuri săteşti din comuna Dănciuleşti sunt înghiţite de pământ, comisia judeţeană pentru situaţii de urgenţă fiind prezentă ieri în comună pentru a stabili gravitatea alunecărilor de teren. Potrivit primarului, pe drumul Obârşia-Cioponei s-a produs o alunecare de teren pe 30 de metri existând riscul ca 15 gospodării şi 35 de persoane să rămână izolate. Aceeaşi situaţie şi pe drumul Obârşia-Piscu Ursului, unde alunecarea de teren ameninţă 8 gospodării şi 17 persoane. ”În satul Bibuleşti s-a reactivat o alunecare de teren în spatele a cinci gospodării pe o distanţă de 100 de metri şi adâncimea de 50 de metri, punând în pericol aceste gospodării. Noi am marcat zona distrusă pe tronsonul de drum şi am informat cetăţenii să circule prudent pe aceste porţiuni. Urmează ca pe drumul Piscu Ursului să se intervină de moment cu o maşină de balast pentru a putea fi posibilă circulaţia maşinilor”, a declarat Ion Andronescu, primarul din Dănciuleşti. Dacă celelalte două alunecări de teren s-au reactivat, alunecarea de pe drumul Cioponei este nou apărută anul acesta în comună.

Pod înghiţit de pământ la Licurici

Alunecările au făcut prăpăd şi în comuna Licurici. Aici un pod din satul Frumuşei este practic înghiţit de pământul care a luat-o la vale punând în pericol şi drumul naţional ce traversează localitatea. Primarul Liviu Doru Drăgulescu spune că ieri a fost la faţa locului un expert pentru realizarea unui studiu geotehnic. ”Vom lucra la un proiect pentru că alunecările au afectat mai multe zone printre care şi podul, dar şi cimitirul din Frumuşei. A fost un expert aici, dar soluţiile trebuie să vină şi de la guvern, noi nu ne putem permite aceste lucrări din buget. Podul Frumuşei este afectat foarte rău, s-a scufundat o hulee şi pune în pericol şi drumul naţional”, a declarat primarul din Licurici, Liviu Doru Drăgulescu.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: