Trei echipe sunt calificate matematic în play-off-ul Ligii 2

Finalul meciului de la Miercurea Ciuc a tras cortina peste etapa a 16-a a Ligii 2. Calculele privind lupta pentru accederea în play-off sunt la fel de complicate, chiar dacă acum, spre deosebire de momentul debutului rundei, trei dintre cele șase locuri sunt ocupate din punct de vedere matematic.

CSC Șelimbăr, Corvinul Hunedoara și Unirea Slobozia și-au asigurat accederea în play-off cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat, iar pentru celelalte trei locuri sunt în luptă nu mai puțin de 13 echipe. Este vorba de șanse matematice în cazul unora de a mai prinde locul 6, dar de ordinul miracolului să se și întâmple.

„Rezultatele înregistrate joi și sâmbătă, în șapte meciuri din totalul de zece ale primei etape din 2024, nu clarificaseră nimic din punct de vedere matematic, deși Unirea Slobozia, de exemplu, a transmis public că este în play-off, lucru care, în realitate, nu se și întâmplase. Corvinul, de exemplu, aflată în aceeași situație, nu s-a grăbit să susțină asta, a calculat mai bine și abia după încheierea rundei a specificat acest obiectiv îndeplinit”, se arată în analiza celor de la liga2.ro.

Prima echipă calificată matematic în play-off, în primul rând bazându-se pe rezultatului său, a fost CSC Șelimbăr, care duminică a învins cu 3-0, la Târgu Jiu, și și-a asigurat accederea în grupa de promovare în care va evolua fără să aibă drept de promovare în Liga 1. Forma sa juridică îi interzice asta, așa cum Stelei i-a interzis în precedentele două ediții ale play-off-ului și cum o face și în acest moment.

Corvinul, sub CSC Șelimbăr, poate fi depășită în ultimele trei etape doar de trei echipe, Unirea Slobozia, CS Mioveni și Gloria Buzău, astfel că mai jos de locul 5 nu are cum să ajungă. Poate fi egalată de Ceahlăul (2-1) și FK Miercurea Ciuc (2-0), însă nu și depășită, fiindcă pe ambele le-a învins în meciul direct.

Unirea Slobozia, acum pe locul 3, la egalitate cu Corvinul, dar sub ea ca golaveraj, nu mai poate pica mai jos de locul 6, chiar dacă ar pierde, practic, ultimele trei jocuri rămase de disputat în sezonul regulat. Ialomițenii mai pot fi depășiți doar de CS Mioveni, Gloria Buzău și FK Miercurea Ciuc, deci sunt siguri de locul 6 și play-off.

Unirea lui Adrian Mihalcea este, dintre cele trei echipe calificate până acum în play-off, prima care are drept de promovare. De pe locul 3, pe care se află acum, sub CSC Șelimbăr și Corvinul, ar fi prima echipă care urcă direct în Liga 1 dacă aceleași poziții ar fi menținute până la finalul turneului cu 10 etape.

Vizualizări: 732

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: