Trei eleve de la CNTV în cursa pentru Bruxelles

Trei eleve ale Colegiului Naţional ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu au rămas  în competiţia organizată de Consiliul Naţional al Elevilor, a cărei miză este o excursie la Parlamentul European de la Bruxelles. Până pe 8 iunie, finalistele trebuie să implice peste 200 de tineri într-o campanie ce-şi propune să promoveze cetăţenia activă.

Patricia Taşcău, Alexandra Vîlceanu şi Ruxandra Balcanu formează echipa E.V.A. (Euro-Voluntari Activi), finalistă anul acesta în competiţia ”Europa mai aproape de CNE”. Competiţia este organizată de Consiliul Naţional al Elevilor şi are ca premiu o excursie la Parlamentul European de la Bruxelles. Pentru acest concurs, cele trei eleve ale Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” au compus un plan de campanie de informare şi un plan de afacere socială, care au fost apreciate de juriu, fiind calificate în etapa următoare. Acum, tinerele îşi propun să-şi informeze colegii din C.N.T.V. şi nu numai despre ce înseamnă cetăţenia activă.

Ghidate de motto-ul ”Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în jur”, în săptămâna 31.05.2013 – 8.06.2013, supranumită ”Week for Europe”, ele desfăşoară o serie de activităţi cu scopul de a implica cel puţin 200 de tineri liceeni în campania lor. Printre ele se numără concursul ”SMS către Europa”, un concurs de fotografie, o campanie de strângere de cărţi, o vizită la Centrul de Zi din cadrul Complexului de Servicii Alternative la Protecţia Rezidenţială Târgu-Jiu şi concursul de amploare între clase ”Care pe care- race through Europe”. Până în momentul de faţă, s-au primit în jur de 40 de SMS-uri, 20 de poze şi 200 de cărţi în activităţile deja desfăşurate.

EVENIMENT

Evenimentul central promite să fie ”Care pe care-race through Europe”, aşteptându-se peste 200 de participanţi în cele 2 etape de joi şi vineri.  Vizitatorii interesaţi sunt aşteptaţi în sala de gimnastică a CNTV între orele 11:00- 12:30, atât joi cât şi vineri. Tinerele sunt convinse că vor reuşi să propage spiritul european şi motivaţia de a deveni cetăţean activ atât în rândul colegilor lor, dar şi la nivel mai înalt, chiar asupra întregii comunităţi prin promovarea cetăţeniei active.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: