Trei gorjeni prinşi cu cărbune furat într-o singură oră

Polițiștii din Rovinari au depistat trei gorjeni în timp ce transportau 25 de tone de cărbune fără a deține acte de proveniență. Întreaga cantitate de cărbune a fost confiscată, iar transportatorii au fost sancționați cu amenzi contravenționale de 1.500 de lei fiecare. Măsurile luate de polițiști nu a fost pe placul unuia dintre transportatori, pentru că oamenii legii nu i-au luat în calcul documentele de provenienţă, care erau din luna august a anului trecut. 

Oamenii legii au desfășurat o acțiune pentru depistarea șoferilor care nu dețin documente pentru bunurile pe care le transportă. Trei gorjeni care cărau 25 de tone de cărbune cu o dubiță și două camionete au căzut în plasa polițiștilor. Faptul că a rămas fără cărbune și a fost amendat l-a nemulțumit pe unul dintre șoferi. Gorjeanul vrea să știe cum se poate fura cărbune cu acte în regulă. „În fiecare zi ies tir-uri întregi de cărbune de la Carierele de lângă Rovinari și nimeni nu face nimic. Se fură zeci și sute de tone Eu am acte de proveniență de la o carieră particulară din Motru, pentru că numai de acolo putem cumpăra cărbune.  Complexul Energetic nu vinde cărbune persoanelor fizice. În ce bază se iasă din depozit cu cărbune? Îmi poate spune și mie cum se poate fura și cu documente, și cu avize? Eu dacă mă duc la Complexul Energetic, în calitate de persoană fizică, nu îmi vinde cărbune, dar alții pleacă zilnic cu tir-urile încărcate”, a spus şoferul supărat.

Avea documente din august 2012

Acesta susține că deține documente și facturi pentru toată cantitatea de cărbune, însă oamenii legii susțin că actele sunt expirate, asta pentru că au fost emise în luna august a anului trecut. „Au prezentat avize de însoțire a mărfii, însă acestea nu erau legal întocmite, prezentând date din cursul anului 2012, mai exact din luna august. Toată cantitatea de cărbune a fost confiscată, iar cei trei au fost sancționați contravențional”.

A luat cărbune pe un suc și o ciocolată

A fost și un transportator care și-a asumat vina și este dispus să suporte consecințele. Pierderea pentru el nu este prea mare ținând cont că a dat mai nimic pe cărbune. „Eu nu pot să comentez nimic. Dar nu sunt singurul vinovat. Eu sunt șomer și îmi trebuia și mie niște cărbune pentru familie. Am cumpărat de la niște copii care lucrează la o carieră privată din Motru. Am făcut un delict și recunosc. Nu am acte. Nici nu mai contează cât a costat. Puteam să le dau un suc o ciocolată”.

Șoferii depistați de polițiști sunt cunoscuți în zonă ca fiind transportatori de cărbune. Aceștia comercializează tona de cărbune cu 90 de lei.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: