Patronul Lexi Star, o noapte după gratii

Sfârşit de săptămână agitat pentru omul de afaceri Alexandru Lupulescu, care a fost reţinut pentru 24 de ore vinerea trecută, supărarea sa neţinând prea mult însă, pentru că a doua zi judecătorii l-au lăsat în libertate. Poliţiştii i-au pus acestuia cătuşele la mâini după ce au descoperit la firma al cărui administrator a fost în ultimii ani o evaziune fiscală de 65.000 de lei.

Faptele s-ar fi produs în 2011, an în care în contabilitatea societăţii comerciale nu au fost înregistrate toată vânzările de produse din carne, astfel fiind evitată plata unor impozite şi taxe către bugetul de stat în cuantumul amintit.

Anchetatorii au mai descoperit şi că, în 2010, Lupulescu a contractat pentru firma sa un credit bancar de 1,4 milioane lei. Banii nu au ajuns însă în bugetul societăţii, ci au fost folosiţi de acesta în interes personal, fapta respectivă fiind încadrată de poliţişti la delapidare. Patronul de la Lexi Star a fost prezentat sâmbătă unei instanţe de judecată cu propunerea de arestare preventivă, însă magistraţii nu au emis pe numele său mandatul solicitat de anchetatori şi nici nu au dispus vreo altă interdicţie, Lupulescu urmând să fie anchetat în continuare în libertate, ca şi până acum. El mai are însă de trecut un hop, pe cel de la Curtea de Apel Craiova, acolo unde magistraţii se pronunţă de regulă altfel decât cei de la Târgu Jiu în asemenea situaţii.

Reţinerea lui Lupulescu se produce la circa două luni după ce soţia sa, Maria, a fost şi ea încătuşată de anchetatori pentru acuzaţii similare de evaziune fiscală comise tot ca administrator la Lexi Star. Ea este acuzată că nu ar fi plătit statului impozite şi taxe în valoare de aproape 1,3 milioane lei, după ce a vândut produse din carne în valoare de 6 milioane de lei, pe care nu le-a evidenţiat în contabilitatea firmei.

Vizualizări: 224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: