Trei maidanezi omorâţi prin otrăvire în Târgu Jiu

Noi cazuri de cruzime asupra maidanezilor din Târgu Jiu. Trei câini comunitari au fost omorâţi prin otrăvire la începutul acestei săptămâni în zona Griviţei - General Tell. Deşi hingherii au fost văzuţi fugărindu-i exact pe acei câini, cei de la Ecarisaj neagă orice implicare în omorârea acestora. Mai mult, hingherii ar fi încercat să-i prindă, însă n-au reuşit, aruncând vina pe cetăţenii din zonă care, spun ei, s-ar fi împotrivit. 

Mai mulţi cetăţeni din Târgu Jiu au sesizat Redacţia Pandurul în privinţa modului inuman în care au fost omorâţi câţiva maidanezi. Deşi s-a încercat salvarea unuia dintre ei, substanţele pe care le-a ingerat i-au afectat grav organismul şi nu a mai putut fi salvat de medicii veterinar. “Cam asta se întâmplă acum în Târgu Jiu... câini otrăviţi şi lăsaţi să agonizeze pe marginea drumului. Toţi trei erau în zona Griviţa - G-ral Tell. Unii otrăvesc şi alţii bocesc lângă ei până mor. De ce nu va implicaţi? Există cabinete veterinare. Pentru curioşi, toţi trei sunt morţi, chiar şi cea pe care am reuşit să o duc la veterinar a decedat pe masă. Dacă s-ar fi mobilizat puţin babele care-i hrănesc, poate aveau o şansă. Coincidenţă sau nu, dar ieri exact în acelaşi loc m-am certat cu hingherii care prinseseră în laţ un pui de căţel şi îl fugăreau pe cel cu crotal din poza”, se arată în sesizare.

Şefii Ecarisajului se spală pe mâini

Conducerea Serviciului  de Ecarisaj din Târgu Jiu spune că instituţia nu este implicată în vreun fel în omorârea acestor câini. “Luni am avut sesizare acolo, am fost nu am putut să-i luăm şi asta e. Nu ştiu cine i-a otrăvit. Nicidecum noi nu facem lucruri de genul acesta. Din punctul meu de vedere nu sunt de acord cu ce se întâmplă. Oamenii mei n-au putut să-i prindă deoarece au venit cetăţenii de la blocuri de acolo şi i-au gonit, nu ne-au dat voie să-i luăm. Am luat doar un căţel pe care l-am dus la padoc”, a spus Cristian Manole, şeful Serviciului de Ecarisaj Târgu Jiu.  

Rămân însă câteva întrebări la care nu ni s-a răspuns. Una ar fi, de ce acei câini se aflau încă pe străzi şi nu au fost duşi până acum la padoc, iar cea de-a doua, de ce hingherii nu sunt în stare să prindă câinii?

În urmă cu aproximativ două luni, alţi trei câini au fost găsiţi otrăviţi, tot în municipiul Târgu Jiu.

Vizualizări: 228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: