Trei parlamentari ALDE, propuși în guvern

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a decis nominalizarea unor reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile lăsate vacante după retragerea ALDE de la guvernare. Ea a susținut că a luat această decizie "pentru interesul României".

Propunerile Vioricăi Dăncilă pentru cele trei portofolii rămase vacante după ieșirea ALDE de la guvernare sunt: Grațiela Gavrilescu pentru Ministerul Mediului, Ion Cupă pentru Ministerul Energiei, Ștefan Băișanu - ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Toți trei sunt parlamentari ALDE. Ion Cupă este președintele ALDE Dolj, dar în mandatul precendent a fost deputat de Gorj și cunoaște bine problemele de la Complexul Energetic Oltenia.

CE Oltenia are nevoie de un ministru la Energie, pentru că luna septembrie ar fi trebuit să aducă finalizarea schemei de sprijin pentru achiziționarea certificatelor de carbon de către această companie.

De asemenea, Dăncilă a anunțat că miercuri seară îi va trimite președintelui Klaus Iohannis și noi propuneri de miniștri pentru Ministerul Afacerilor Interne - Dan Chirilă (secretar de stat în Ministerul de Interne) și Ministerul Educației - Camelia Gavrilă (deputat PSD). Pentru postul de vicepremier pe probleme economice, Dăncilă îl propune pe Dan Matei.

Vizualizări: 1,446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: