Trei pe un loc = scandal?

Pandurii l-a adus pe Miloş Buchta, care devine al treilea portar experimentat din lotul lui Pustai. Strategia nu pare cea mai bună, iar în vestiarul pandurilor ar putea mirosi cât de curând a praf de puşcă.

Buchta a fost adus la cererea lui Pustai. Portarul ceh de 33 de ani a mai lucrat cu tehnicianul pandurilor între 2009 şi 2012 la Mediaş. Cum Pandurii îi mai are însă pe Mingote şi Stanca, iar numai unul poate intra în poartă, asta ar putea crea unele disensiuni în vestiar.

Concurenţă prea mare

Strategia pandurilor în privinţa portarilor în sezonul trecut a fost una destul de bună. Au avut unul experimentat, pe Mingote, unul tânăr şi talentat în persoana lui Lazar şi unul care să fie la număr şi să nu „mârâie” că stă numai prin tribună, Horvat. Cam asta e strategia preferată de toate echipele mari din Europa. Pandurii a renunţat vara asta la Horvat şi a completat lotul cu doi portari de valoare, ce-i drept, dar care se vor cere titulari.

Răzvan Stanca a fost pus pe liber de Steaua, iar Condescu i-a întins o mână de ajutor şi l-a readus la Tg-Jiu. Situaţia părea definitivată în privinţa portarilor, dar în Austria şi-a făcut apariţia şi Buchta. Pustai are mare încredere în calităţile cehului, alături de care a mai lucrat între 2009 şi 2012 la Mediaş. La cei 1,97 metri ai săi, cehul a apărat excelent în primul sezon la Gaz Metan şi a fost desemnat cel mai bun portar din Liga 1 în ancheta GSP. A urmat însă o accidentare gravă care i-a tras cariera în jos. Pandurii are acum trei portari foarte experimentaţi în lot şi toţi vor avea pretenţia să joace. Nu-l mai punem la socoteală pe Lazar, tânărul de 22 de ani urmând să plece împrumut. Nici Mingote nu mai are viitorul sigur la Tg-Jiu, cel puţin ca jucător, în ciuda faptului că e unul din favoriţii lui Condescu. Dacă îi păstrează pe Stanca, Buchta şi Mingote, unul dintre ei va trebui să stea în tribună în fiecare etapă iar asta sigur nu va face bine atmosferei din vestiar.

33 – de ani este vârsta lui Stanca, aceeaşi ca a lui Mingote sau Buchta

Buchta a venit pentru Pustai

Buchta e un portar care are calităţi foarte bune, dar a cărui formă fizică stă sub semnul întrebării. Accidentările succesive din ultimii ani i-au dăunat mult cehului. După ce a stat 7 luni pe bară în 2010, Buchta a început sezonul trecut ca titular cert în echipa lui Pustai de la Mediaş. A apărat meci de meci în primele 8 etape, dar apoi s-a accidentat din nou şi n-a mai fost nici rezervă până la finele sezonului. Dacă se ţine bine fizic la antrenamente, Buchta va fi oprit mai mult ca sigur în lot. „Mi s-a permis să mă pregătesc cu Pandurii până la data de 12 iulie, sper să-l conving pe antrenorul Cristi Pustai că merit să joc la Tg-Jiu. Dânsul mă cunoaşte, am lucrat împreună la Mediaş aproape patru ani. Din păcate am trecut printr-o accidentare şi, nefiind diagnosticat la timp, a trebuit să mă operez. Mă bucur că totul a trecut, acum sunt bine, am reluat antrenamentele şi sper să arăt că am revenit la forma pe care o aveam înaintea accidentării”, a spus cehul pe site-ul oficial al pandurilor.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: