Trei posturi de medic, scoase la concurs la Spitalul Târgu-Jiu

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu scoate la concurs luna aceasta trei posturi de medic, în trei secţii ale unităţii spitaliceşti. Dacă la concursul pentru ocuparea celor 11 posturi de asistent medical s-au înscris zeci de nu acelaşi lucru s-a întâmplat acum. Până în prezent s-au înscris la concurs trei medici, fiecare pe câte un post.

În perioada următoare va fi scos la concurs un post de medic specialist pentru Secţia de Cardiologie, un post de medic rezident anul V, la Unitatea de Primiri Urgenţe şi un post de medic-şef la Secţia Pediatrie. Concursurile va începe pe data de 17 decembrie şi se va încheie pe 22 decembrie. „Au venit aprobările pentru organizarea concursului în vederea ocupării posturilor de medic, deblocate de Ministerul Sănătăţii în această toamnă. Au fost stabilite şi comisiile, iar pe 17 decembrie se va ţine concursul pentru postul de medic specialist în secţia de cardiologie, unde s-a înscris un singur candidat, pe 21 va fi concursul pentru postul de medic rezident anul V, la Unitatea de Primiri Urgenţe, şi pe 22 va fi  concursul pentru postul de medic şef de secţie la Pediatrie”, a declarat Constantin Pălivan, director medical Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

În comisie la concursul pentru postul de la Unitatea de Primiri Urgenţe vor fi trei medici de la Timişoara, unul va fi chiar preşedinte de comisie, iar la concursul pentru postul de medic-şef la secţia Pediatrie Pălivan va fi preşedintele comisiei.

Constantin Pălivan a găsit şi o explicaţie pentru faptul că s-a înscris câte un medic la concurs pe fiecare specializare. „S-au înscris trei medici pe trei posturi, pentru că ştim cu toţii că se înregistrează un deficit de cadre medicale, iar cei tineri optează să lucreze în centrele universitare sau să plece în străinătate”, a încheiat Pălivan.

         

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: