Trei primari, scoşi din conducerea PD-L Gorj

Lista cu membrii Comisiei de Organizare şi Desfășurare a Alegerilor (CODA) din Partidul Democrat Liberal Gorj nu este gata, a declarat președintele interimar al partidului, deputatul Ion Cupă. Acesta a spus că la ora actuală încă sunt discuții, însă un lucru este cert, trei primari nu vor face parte din CODA, dar pe listă vom regăsi candidații la alegerile din 9 decembrie, cinci primari și consilieri.

Președintele PDL Vasile Blaga împreună cu alți membri din conducere vor veni mâine la Târgu Jiu, unde vor avea o întâlnire la sediul filialei din Gorj, când va fi prezentată și lista cu membrii comisiei ce va face analiza alegerilor locale și parlamentare. Deputatul Ion Cupă, desemnat să conducă această comisie, spune că discuțiile pe marginea unei liste nu s-au terminat.

Oricum, secretarul adjunct Ion Fugaru, primarii Ion Bârcă- Turburea, Dănuț Bălu- Fărcășești și Marian Ardeiu- Samarinești, fostul senator Ion Rușeț nu vor face parte din CODA, dar vor rămâne în partid. “Nu putem face publice numele celor care sunt în CODA, dar pot să vă spun că s-au purtat discuții cu candidații de la alegeri, în afară de domnul Ion Rușeț și Nicolae Burchel, ultimul fiind la PNŢCD. Cei care au avut numai critici în aceste săptămâni au puține șanse să facă parte din această comisie. Sunt trei primari care cred că nu vor face parte și cred că nici ei nu vor să facă parte. Ce trebuie să înțeleagă toți, CODA este un vehicul de organizare a alegerilor și de analiză a rezultatelor, nu conduce CODA partidul. În partid pot rămâne toți. E ușor să excluzi, dar e greu să reconstruiești”,  declarat Ion Cupă.

Practic, la o zi distanță de marea ședință de la PDL, putem anticipa că din echipă vor face parte: foștii candidați la parlamentare Severus Militaru, Dan Vâlceanu, Robert Zgăbaia, Mircea Șcheau, Nicolae Davițoiu, primarii Gheorghe Bilea- Bolboși, Mihai Troacă-Padeș, Liviu Cotojman - Roșia de Amaradia, Emilian Rusu-Dănești, Liviu Drăgulescu-Licurici, consilierii județeni Gheorghe Mitescu, Gheorghe Grivei, Nicolae Cilibiu, Ion Dobrițoiu și consilierul local Eduard Berca. Cupă a mai spus că în comisie vor și alți membri marcanți ai PD-L Gorj.

STATUT

Ion Fugaru susţine că statutul PD-L nu prevede o conducere interimară de tipul CODA. „A mai fost CODA şi pe vremea lui Ruşeţ, dar nici atunci nu a fost statutară”, a spus Fugaru. În replică, deputatul Ion Cupă a spus că este o decizie a conducerii centrale. „Păi dacă el pune la îndoială şi deciziile BPN, ce să mai spun…”, a replicat Cupă.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: