Trei victorii în patru etape pentru Energia Pandurii

Handbaliştii de la Energia Pandurii au înregistrat în acest weekend a doua victorie consecutivă din acest nou sezon. Târgujienii au reuşit după patru etape în care au înregistrat trei victorii să urce pe locul patru în clasament, fiind la egalitate de puncte cu HCM Constanţa şi Steaua care îi devansează doar prin golaveraj.

Meciul cu Minaur Baia Mare a fost câştigat de Energia fără probleme, scor 25-19, după ce la pauză gorjenii conduceau cu scorul de 14-9. Etapa viitoare Energia va susţine din nou un meci dificil în deplasare, la CSM Medgidia.

Energia Pandurii Târgu Jiu – Minaur Baia Mare 25-19 (14-9)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori 500

Energia: Rădulescu, Dragomir – Păiuş (6 goluri), Apolzan (1), Enache, Florea (5), Giotoiu (1), Truică (2), Criciotoiu, Kukrika (3), Humberto (3), Vukas (3), Kapular (1). Antrenor Vasile Stângă

Minaur: Viman, Irimuş – M. Vasile, Mustaţă (2 goluri), Buciuman, A. Popescu (4), Gavrilovic (4), Pop (2), Varady (2), Asoltanei, Roman, Fotonea, Mihai, Stamate (5). Antrenor Ion Crăciun.

Au arbitrat: Ghe. Bejinariu – A. Cârligeanu.

Energia a dominat jocul cu Minaur care a fost mai uşor de câştigat decât se aşteptau gazdele prin prisma greşelilor celor de la Minaur, o echipă tânără care este în formare după ce a fost preluată în vară de antrenorul Ion Crăciun. „Au fost multe greşeli tehnice iar la un joc în deplasare nu este permis să greşeşti aşa mult. Era imposibil să câştigăm cu o astfel de atitudine. Este un joc din care este posibil ca jucătorii mai tineri să fi învăţat ceva”, a explicat antrenorul oaspeţilor, Crăciun explicând eşecul echipei sale. „Ne dorim să formăm o echipă, ne este destul de greu pentru că sunt probleme financiare. Avem echipa incompletă, ne mai trebuia un centru şi o extremă stânga dar mergem înainte şi  încercăm să ne omogenizăm din mers”, a mai menţionat Crăciun. Acesta a mai precizat că echipa din Baia Mare a avut un program greu în acest debut de sezon, acesta fiind motivul pentru care Minaur are acum doar un punct. „Acesta a fost cel mai slab joc al nostru, dar cu asemenea greşeli nu ai pretenţii să câştigi, mai ales că a fost o lipsă de concentrare la unii jucători”, a mai precizat Crăciun felicitând gazdele pentru victorie dar şi pe antrenorul Stângă pentru că şi-a făcut echipă destul de puternică.

Victorie fără emoţii pentru gorjeni

De cealaltă parte antrenorul gazdelor a recunoscut că i-a fost teamă de acest meci apreciind că Baia Mare este o echipă puternică cu doi jucători foarte buni, Stamate şi Popescu. Cum însă pe lângă aceştia sunt mulţi jucători tineri lipsiţi de experienţă, victoria a fost la îndemână mai experimentaţilor jucători de la Pandurii. „Este o victorie meritată şi muncită, mai ales de cei din apărare care ne-au ajutat foarte mult. Rădulescu a făcut o partidă extraordinară, se pare că i-a venit şi lui ziua să facă un meci bun” a constatat Stângă după meci apreciind prestaţia tânărului său portar. La acest meci la care s-au înscris destul de puţine goluri, ratările au făcut diferenţa iar cei de la Minaur au ratat mai mult. „Am câştigat fără palpitaţii. I-am simţit pe băieţi la început timoraţi la început dar le-am zis să scoatem morcovul. S-au relaxat şi au jucat foarte bine în apărare. Păiuş a făcut un meci extraordinar, mai ales în apărare unde aveam nevoie de un apărător central bun şi iată că l-am descoperit”,  a explicat Stângă prestaţia bună a echipei sale care l-a avut pe Păiuş şi cel mai bun marcator, el fiind considerat omul meciului.

Problemele de lot încă afectează Energia

Problemele continuă să mai existe încă în echipă, tehnicianul apreciind că Energia nu ştie să joace cu doi pivoţi pentru că nu are încă un stângaci de valoare: „Asta e marea problemă, stângacii leagă altfel jocul şi dacă nu ai stângaci să fie periculos e foarte greu. Nu l-am băgat pe Criciotoiu la acest meci pentru că e foarte emotiv. Kukrika ştia că o să-l ia om la om dar s-a descurcat. E şi el puţin obosit dar a jucat tot meciul”. Stângă nu a mai avut nimic de obiectat în privinţa arbitrajului pentru că acesta nu a influenţat rezultatul chiar dacă au mai existat unele greşeli. Pe lângă absenţa unui stângaci din lot, Energia a mai avut doi absenţi, jucători de bază, Mazilu şi Popescu, ambii încă nerefăcuţi.

După cele trei victorii din acest sezon Energia este în grafic, cea mai mare reuşită fiind considerată de Stângă aceea că două echipe cu care echipa sa se bate pentru un loc de cupe europene au fost învinse: „Am avut norocul că am bătut două echipe cu care ne batem acolo în faţă, Suceava şi Bacău. Suntem în grafic şi acum mergem la Medgidia să câştigăm”.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: