Trei zile pentru a cere subvenţia pentru oi şi capre

Crescătorii de oi şi capre mai pot depune cererea pentru plata subvenţiilor pe cap de animal aferentă anului 2013 până la 30 aprilie 2013, a anunţat, joi, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Doar trei zile lucrătoare mai au fermierii la dispoziţie.

Până la data de 25 aprilie 2013, au fost depuse peste 34.000 cereri de solicitare a primei pe cap de animal pentru un număr aproximativ de 5.300.000 animale. Potrivit APIA, beneficiarii primei pe cap de animal în cadrul „Plăţilor naţionale directe complementare sector zootehnic, speciile ovine şi caprine” sunt producătorii agricoli crescători de ovine, persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale.

Solicitanţii trebuie să depună cererea aferentă fiecărei exploataţii cu cod ANSVSA la centrul judeţean/local al APIA. Potrivit APIA, prima pe cap de animal se acordă o singură dată pe an producătorilor agricoli, înscrişi în evidenţa agenţiei cu cod unic de identificare, pentru femele ovine şi/sau femele caprine identificate conform legislaţiei în domeniu. Pentru a primi plata pe cap de animal, beneficiarii trebuie să deţină un efectiv în exploataţie de minimum 50 de capete femele de ovine/25 de capete femele de caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la 31 martie a anului în care se face solicitarea primei, iar efectivul pentru care se solicită prima trebui să fie înscris în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data solicitării primei. De asemenea, numărul de animale trebuie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere pe perioada de retenţie până la data de 3 august 2013, iar cererea urmează să fie vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite.

Asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite, care vizează cererile solicitanţilor primei pe cap de animal, trebuie să fie afiliate la o federaţie a crescătorilor de ovine/caprine organizată la nivel naţional şi pot depune toate documente necesare la centrul judeţean al APIA sau al municipiului Bucureşti, în perioada 2 - 4 aprilie 2013. Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentant legal ori prin intermediul reprezentantului asociaţiilor crescătorilor de ovine/caprine legal constituite.

CONTROL

Controlul la faţa locului se desfăşoară în perioada 3 mai - 3 august 2013 pentru speciile ovine şi caprine, la adresa menţionată în cerere, timp în care solicitanţii primelor au obligaţia de a menţine în exploataţie efectivul de animale pentru care au solicitat primă.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: