Tribunalul Gorj, dotat cu termoscannere

Tribunalul Gorj a achiziționat cinci termoscannere pentru măsurarea temperaturii fiecărei persoane care intră în instituție.

Achiziția a fost una directă. Aparatele au fost cumpărate de la SC Centrul de Service Aparatură Medicală Oltenia SRL, la un preț de 550 de lei bucata, fără TVA.

Dispozitivele sunt unele profesionale, cu ecran LCD iluminat, care măsoară temperatura fără atingere, cu alarmă vizuală și acustică reglabilă de către utilizator atunci când temperatura depășește limita programată. Răspunsul aparatului vine rapid, în 0,5 secunde.

„La intrarea în incinta instanței, toate persoanele vor fi termometrizate cu termoscannere. Se va refuza primirea unei persoane care prezintă simptome de infectare cu Sars-Cov-2 sau o temperatură de peste 37,5 grade Celsius la două măsurători succesive, efectuate la interval de cinci minute. În această situație se va înștiința președintele completului de judecată sau, dacă este cazul, președintele instanței, pentru a fi dispuse măsurile judiciare sau administrative necesare”, se arată într-un ordin de serviciu semnat de judecătorul Radu Gheorghe, președintele Tribunalului Gorj.

Trebuie spus că accesul fără masca de protecție este interzis în Palatul Justiției. La intrarea în fiecare sală de judecată se va asigura dezinfectant pentru mâini.

Vizualizări: 1,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: