Trimis la Târgu Jiu să combată frauda din Oltenia

Şeful Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 4 Târgu Jiu a fost numit joia trecută de premierul Victor Ponta, odată cu numirea altor nouă inspectori generali adjuncţi la nivel de ţară şi capitală. Este vorba de Adrian Paul Voicu, fostul comisar general adjunct al Comisariatului General al Gărzii Financiare. Voicu a avut în trecut o relaţie cu Daciana Sîrbu, actuala soţie a premierului.

Direcţia Antifraudă pentru zona Olteniei este la Târgu Jiu. Sediile regionale au fost stabilite în zone considerate vulnerabile de actuala guvernare. Direcţia Antifraudă înlocuieşte Garda Financiară.

Numirea, până la concurs

Vestea numirii celui care va conduce noua Direcţie Regională Antifraudă la Târgu Jiu a fost dată chiar de actualul comisar şef al Gărzii Financiare Gorj. “Primul ministru a numit joi noul inspector general adjunct care va conduce Direcţia Regională Atifraudă Fiscală Târgu Jiu. Este vorba de domnul Adrian Paul Voicu, fost comisar general adjunct la Bucureşti”, a declarat Gigel Capotă, şeful Gărzii Financiare Gorj.

Numirile au caracter temporar, până la ocuparea prin concurs a acestor posturi, conform procesului de restructurare ANAF, care se va încheia până la 1 decembrie.

Direcţiile regionale Antifraudă Fiscală au luat naştere ca urmare a desfiinţării  Gărzii Financiare. Activitatea acesteia va fi preluată de noile instituţii constituite la nivel de regiune, una dintre acestea fiind stabilite la nivelul municipiului Târgu Jiu. Guvernul a aprobat, la sfârşitul lunii iulie, cele opt sedii ale direcţiilor financiare regionale, precum şi sediile regionale a Direcţiei Antifraudă.

În trecut, Voicu a condus Garda Financiară Timiş, iar din luna octombrie a anului trecut s-a aflat la conducerea Gărzii Financiare la nivel naţional. Potrivit declaraţiei de avere, Voicu nu este un personal bogat, având doar un teren, o casă şi un credit.

RELAŢIE

Adrian Paul Voicu a căpătat o notorietate pentru că a avut o relaţie cu Daciana Ponta, soţia premierului. „Nu neg relaţia pe care am avut-o cu Daciana, dar nu vreau să vorbesc despre ea”, declara Voicu, în iunie 2009, pentru Realitatea.net. Potrivit aceluiaşi site, el a avut o relaţie foarte bună cu tatăl Dacianei, Ilie Sârbu, chiar şi după ce relaţia dintre Voicu şi actuala soţie de premier a încetat.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: