Tupeu maxim la un evazionist din Târgu Jiu

Garda Financiară Gorj a dat pe mâna procurorilor un evazionist cu un tupeu greu de imaginat. Acesta a încercat să obţină o rambursare de TVA de circa 1,38 milioane RON în baza a două facturi emise de o firmă din Bucureşti pentru aşa zise servicii de consultanţă. Facturile în valoare totală de 7,13 milioane RON ar fi fost plătite de firma din Târgu Jiu cu bani gheaţă, fapt nepermis de lege, care limitează plăţile cash la cinci mii de lei. Mai mult, patronul firmei din Târgu Jiu a justificat că avea cele 7,13 milioane RON (adică 71,3 miliarde în bani vechi) din aport personal.

Ca urmare a acestui şir de fărădelegi, comisarii Gărzii Financiare Gorj au înaintat un dosar parchetului, pentru a afla de unde a avut patronul cu pricina suma cu care pretinde că a împrumutat firma, dacă serviciile de consultanţă pentru firma din Bucureşti au prestate, dacă s-a făcut aşa-zisa plată cash.

"Prin aceasta operatiune s-a estimat ca societatea comerciala din Tg-Jiu a cauzat un prejudiciu bugetului de stat de 2.300.000 lei (TVA dedus nelegal = 1.380.000 lei si impozit pe profit nedeclarat = 920.000 lei), fapt pentru care a fost inaintat act de sesizare penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj", se arată într-un comunicat al Gărzii Financiare, semnat de comisar şef Gigel Capotă. Instituţia nu a precizat care este numele firmei.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: