Tupeul nesimţit al lui Victor Ponta

Premierul Victor Ponta continuă să fie nu doar incompetent, ci şi mincinos şi nesimţit. Ponta a reproşat ieri minerilor şi energeticienilor din complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara că fac proteste pentru salarii mai mari. Ba chiar le-a spus, textual, că ar trebui să dea dovadă de bun simţ. Şi că unii vor ca societăţile să fie închise dar el, binefăcătorul, vrea să le salveze. Cel lipsit de bun simţ este Victor Ponta, care se preface că nu ştie că la Târgu Jiu peste şase mii de mineri şi energeticieni au ieşit în stradă pentru a împiedica tăierea a 40% din venituri, nu pentru salarii mai mari. Iar cei din Valea Jiului protestează pentru că se închide compania, iar zona va deveni una moartă.

Ponta ştie foarte bine ce se întâmplă la Complexul Energetic Oltenia, oricât ar încerca Ion Călinoiu sau Florin Cârciumaru să îl scuze, că e dezinformat. Ponta ştie că a impus un manager politic la Complexul Oltenia, pe care nu îl poate schimba. Că doar nu l-a pus gratis acolo. Complexul Oltenia, sub conducerea lui Ciurel, a încheiat pe pierderi din exploatare şi anul 2013, şi anul 2014. Orice contract de mandat ar avea Ciurel, este imposibil să nu fie trecuţi acolo indicatori minimi de performanţă. Ori Ciurel nu este performant la niciun capitol, cu toate acestea lui Ponta îi este frică să îl dea afară, deşi liderii politici de la Gorj spun că în discuţiile private se plânge de managementul catastrofal de la compania energetică.

Nu doar Ponta are tupeu. Călinoiu continuă să mintă, să spună că el nu crede că vor fi concedieri la CE Oltenia. Zice că aşa e el, mai optimist. Nici adjunctul lui, Ciprian Florescu, nu crede că sunt probleme la complex. Pur şi simplu nu înţelege de ce se agită unii. Iar prefectul Văcaru propune soluţii tembele, cum ar fi aceea ca disponibilizaţii de la CEO să fie preluaţi de Minprest. Nici nu merită să-i explic aici de ce soluţia lui este cât se poate de tembelă, că oricum nu ar pricepe. Nu înţeleg însă un lucru, ce fac oamenii cu cap din PSD, primarii, de ce nu pun presiune pe şefii lor care nu mai pot spune adevărul nici dacă sunt singuri în faţa oglinzii?

Minerii şi energeticienii au strigat în stradă: DNA, să vină să vă ia! Păi să vină, că unii sunt mai proşti decât prevede legea. Câtă vreme ţara va fi condusă prost, de un guvern care a închis deja Oltchim, RAAN, combinatele metalurgice etc., economia se va prăbuşi. Soluţia pentru CE Oltenia este şi un management mai bun, dar şi un guvern mai bun, care să relanseze economia şi astfel să crească şi consumul de energie.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: