Turburea: Alimente pentru nevoiaşi, premii pentru olimpici

Sute de gorjeni din comuna Turburea vor avea ce pune pe masă de Paşti, după ce primăria a alocat fonduri pentru pachete cu alimente. Pentru o familie cu patru copii, autorităţile locale sunt cele care le vor lumina casa înainte de Noaptea Învierii. De surprize vor avea parte şi copiii care au participat la diferite concursuri şcolare. De asemenea, vor fi acordate premii în bani pentru o elevă care a obţinut locul I la olimpiada de matematică, faza naţională, cât şi pentru două sportive din comună. Primarul Ion Bârcă este convins că în acest fel vor stimulaţi şi alţi elevi pentru a face performanţă.

Primăria Turburea va distribui în zilele următoare aproximativ 400 de pachete cu alimente persoanelor nevoiaşe de raza comunei. Fiecare pachet va avea o valoare de 50 de lei şi va conţine câte un pui, un cozonac, o sticlă de ulei, o pungă de făină, o pungă de zahăr şi alte alimente. Vor primi pachete cu alimente beneficiarii ajutorului social, persoanele cu handicap şi bătrânii singuri.

„Distribuirea pachetelor se va face la sediul primăriei în cursul zilei de vineri, iar în cazul persoanelor care nu se pot deplasa le vom duce noi la domiciliu. Tot în cursul zilei de vineri vom duce cozonaci şi iepuraşi de ciocolată la fiecare biserică din comună. Când vor veni să ia Paşti, toţi oamenii vor primi câte o felie de cozonac şi un iepuraş de ciocolată”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Înainte de Noaptea Învierii, autorităţile locale vor lumina casa unei familii, care de foarte mult timp stă în beznă. „Avem o familie în comună care la ora actuală este debranşată de la energia electrică din cauză că nu a avut posibilitatea să-şi achite facturile de mai multe luni. Este vorba despre familia Marinel Purcaru, o familie cu patru copii, pentru care am alocat din bugetul local suma de 1900 de lei, contravaloarea facturilor restante. În aceste zile le vom plăti facturile pentru ca această familie să aibă casa luminată, la propriu, înainte de Noaptea Învierii”, a mai precizat primarul Bârcă.

Premii în bani pentru olimpici şi sportivi

Nu este o noutate faptul că autorităţile locale de la Turburea recompensează eforturile copiilor de pe raza comunei. După ce ani la rând au premiat sportivii şi elevii cu rezultate bune la învăţătură, în această săptămână vor fi acordate noi premi în bani unor copii din localitate, dar care îşi continuă studiile la Târgu Jiu. „Vom acorda un premiu în valoare de 1000 de lei Mihaelei Cochină, elevă în clasa a XII-a de la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, de origine din Turburea, care a obţinut premiul I la olimpida naţională de matematică. Tot un premiu de 1000 de lei va fi acordat surorilor Irina şi Cristina Văduva care au câştigat locul I la un concurs judeţean de atletism”, a declarat primarul Ion Bârcă.

Edilul local nu i-a uitat nici pe câştigătorii concursurilor şcolare desfăşurate la nivel local. Înainte de Paşti aceştia vor primi tablete, echipamente sportive şi cărţi. „Săptămâna trecută s-a încheiat concursul de cultură generală desfăşurat între şcolile din comună pentru clasele I-IV şi V-VIII, iar premiile vor fi acordate vineri, înainte de Paşti. Pentru locul I vom acorda o tabletă, iar pentru locurile II şi III câte un rucsac, atlas şi dicţionare. Vrem ca prin astfel de premii să-i stimulăm pe copii să acorde o atenţie foarte mare învăţăturii şi sportului. Tot vineri, cei 510 elevi din comună vor primi câte un iepuraş de ciocolată”, a precizat primarul Bârcă.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: