Turiști blocați pe Transalpina

Nouă persoane, printre care şi doi copii, au fost prinşi într-un blocaj pe Transalpina, aceştia cerând ajutor la 112 pentru a ajunge cu bine într-o aşezare umană.

Şase din cei 9 turişti s-au aflat într-un microbuz, iar ceilalţi trei într-un autoturism personal, în fiecare dintre maşini fiind câte un copil. Şoferul autoturismului s-a aventurat pe munte, la mică distanţă, din spate, venind microbuzul. La un moment dat, când pe versanţi ba ningea, ba bătea piatra, şoferul autoturismului a decis să oprească drumeţia şi să se întoarcă din călătoria sa, numai că a avut neşansa să vină microbuzul. Cei doi şoferi şi-au evaluat şansele de a-şi continua deplasarea în condiţiile de furtună de pe munte şi au decis, în cele din urmă, să ceară ajutor la 112. Jandarmi, poliţişti şi salvamontişti din Rânca au pornit spre locul în care se aflau blocate persoanele respective, la circa 10 km de staţiune.

Turiştii veneau dinspre judeţul Vâlcea şi, în cele din urmă, tot pe acolo s-au şi întors, pentru că şi de la Râmnicu Vâlcea au venit forţe de intervenţie, care au reuşit să-i coboare cu bine de pe munte pe cei 9 aventurieri. Păţania lor rămâne o lecţie pentru cei care se riscă să urce pe munte în această perioadă în care circulaţia pe Transalpina rămâne închisă. Pe unele porţiuni de şosea zăpada măsoară încă doi metri, pe margine, probabil spre sfârşitul lunii fiind posibilă reluarea traficului, asta deşi drumul este încă un şantier în lucru. Nimeni nu ştie la ora actuală dacă Romstrade îşi va duce la bun sfârşit proiectul început acum câţiva ani, în condiţiile în care patronul său, Nelu Iordache, este după gratii pentru că a făcut prăpăd cu milioane de euro primiţi pentru a construi o autostradă în vestul României.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: