Turişti salvaţi de jandarmi de pe Transalpina

Nici nu s-a deschis bine sezonul de iarnă în Rânca, că jandarmii montani au avut prima intervenție. Aceștia au acordat ajutor la șase persoane care au întâmpinat dificultăți în trafic pe Transalpina. Postul de Jandarmi Montan Rânca este singura subunitate montană de jandarmi de pe raza judeţului Gorj, având în competenţă zona montană Rânca, dar și toate traseele montane aferente zonei până la limita de județ.

Deși oficial este iarnă, un grup de turiști din Craiova s-au aventurat să meargă pe Transalpina considerată cea mai înaltă și mai periculoasă șose din România. Cum era de așteptat șoferul teribilist a întâmpinat dificultăți în trafic și a cerut ajutor.

Jandarmii din cadrul Postului Montan Rânca au fost solicitați de către un bărbat de 39 ani, din Craiova, Dolj, să îl ajute întrucât se afla împreună cu încă trei adulți și doi minori cu mașina proprietate personală pe D.N. 67 C, Transalpina, în apropierea Pasului Urdele, iar din cauza condițiilor meteorologice și a carosabilului acoperit cu polei nu a mai putut să coboare cu autoturismul spre stațiunea montană Rânca.  „Echipajul de jandarmi aflat în serviciu la Postul Montan Rânca s-a deplasat cu operativitate la fața locului și a acordat asistență turiștilor, preluând un număr de șase persoane pe care le-a transportat către un loc de cazare din stațiunea Rânca. Mijlocul de transport al turiștilor a rămas parcat în zona de unde au fost preluați pasagerii deoarece condițiile meteo și de trafic nu au putut permite preluarea acestuia și deplasarea în siguranță”, se arată într-un comunicat de presă.

Jandarmii, la dispoziția turiștilor

Postul montan are în dotare un autoturism de teren 4x4 și două ATV-uri cu materialele aferente, cu ajutorul cărora jandarmii montani îşi desfăşoară activitatea și pot interveni la solicitările turiștilor pentru a oferi ajutor celor aflaţi în dificultate. În situații de urgență, turiștii pot să solicite sprijinul jandarmilor montani din cadrul Postului Montan Rânca la telefon 0749034668 sau la numărul unic de urgenţă 112. Pentru informarea turiștilor a fost amplasat în centrul stațiunii un panou informativ realizat de Jandarmeria Gorj care conține informații de inters public și recomandări pentru turiști, precum și telefoanele utile structurilor de Jandarmi montani și Salvamont.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: