Turmă de oi atacată de şacali la Târgu Jiu

După ce șacalii au atacat o turmă de oi în apropierea municipiului Târgu-Jiu, vânătorii au organizat mai multe acțiuni pentru împușcarea șacalilor veniți în număr destul de mare din Bulgaria și Grecia. Crescătorii de animale sunt îngroziți de gândul că șacalii ar putea oricând să ajungă în sate în căutare de hrană. „Am auzit că au venit animale din astea, șacali. Mi-au spus cineva că i-a auzit urlând într-o noapte”, a spus un localnic.

Vânătorii au început să cutreiere pădurile din Gorj și să vâneze șacalii. „Până acum cred că am împușcat 6 sau 7, dar sunt foarte mulți și sunt greu de găsit. Se vânează mai mult noaptea, stau prin mărăcini și tufe, în apropierea apei. Pe la noi prin păduri nu au fost până acum”, a declarat vânătorul Grigore Joița.

Șacalii ar putea fi purtători de rabie și de aceea reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranţă Alimentară le sugerează vânătorilor ca, după împușcare, să ducă animalele la laborator pentru analize. „Șacalul face parte din aceeași familie ca lupul și vulpea și poate fi purtător de rabie.  Ar fi bine ca, după ce sunt vânate, aceste animale să fie aduse în laboratoarele noastre pentru analize”, a declarat Ion Iliuță, director DSVSA Gorj. (A.F.)

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: