TV Băsescu!

Răspunsul premierului  Ponta la acuzele lansate de preşedintele Băsescu sunt de toată jena. Instalat repede, repede pe ecranul prietenului său, premierul s-a văzut nevoit să recunoască faptul că l-a calomniat pe preşedinte atunci când a lansat ideea conform căreia acesta ar fi fost ofiţer sub acoperire în structurile de securitate, gângăvind drept scuză faptul că, dacă n-a fost ceea ce a zis el că a fost, trebuie să fi fost ceva, că nu se poate să nu aibă bube în cap. Până la urmă habar nu am de ce această meserie a ajuns de ocară în România, pentru că atât meseria de ofiţer în structurile de securitate, cât şi cea de ofiţer acoperit în structurile de securitate au fost nişte meserii onorabile şi extrem de periculoase, atâta timp cât ele au fost făcute cu bună credinţă şi n-au fost îndreptate împotriva vieţii cetăţenilor acestei ţări!

Băsescu, sătul de minciunile spuse de premier, a ieşit să pună lucrurile la punct şi în făgaşul lor normal, anunţându-ne  faptul că deblocarea plăţilor pe programul POSDRU nu este o mare victorie a premierului sau a guvernului său, pentru că după auditul făcut de Uniune s-a tras concluzia că ne pot debloca plăţile pe acest program numai dacă dăm înapoi 25% din ce s-a încasat deja de către titularii de proiect. Mai mult, am aflat şi noi că absorbţia fondurilor pe acest program este deplorabilă şi, spun eu, premierului ar trebui să-i fie ruşine să mintă şi să-şi aroge nişte merite care sunt în realitate eşecuri.

Într-o formă de zile mari, Băsescu s-a amuzat de delimitările rapide ale câtorva politicieni despre care s-a zvonit că ar fi pe lista lui Băsescu pentru premier. Călin Popescu Tăriceanu, opozantul pe faţă al preşedintelui de partid Crin Antonescu, a declarat că s-ar simţi dezonorat de nominalizare şi asta în condiţiile în care, disperat după o revenire în forţă, a început să dezmintă chiar şi zvonuri. La calitatea pe care o afişează ar fi trebuit să ştie că de la înălţimea carierei sale nu se face să te cobori atât de jos şi să dezminţi orice fâsâială lansată de presă. Pe bună dreptate, Băsescu i-a replicat că nu are de ce să se simtă dezonorat în condiţiile în care nu i-a făcut şi nici nu-i va face cineva onoarea să-l propună premier! Până la urmă o să ajungem să ne uităm la conferinţele lui Băsescu ca la televizor pentru că, cel puţin în această perioadă, este singurul de la care mai aflăm din când în când câte un adevăr.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: