TÂRGU JIU: Cinema inaugurat de cetăţeanul de onoare Sergiu Nicolaescu

Actorul şi regizorul Sergiu Nicolaescu va primi titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Târgu Jiu. Acesta vine astăzi la Târgu Jiu pentru a participa la inaugurarea cinematografului ce-i poartă numele. Fostul Cinematograf Victoria a fost renovat complet, primul film 3 D urmând să fie rulat odată cu deschiderea sa oficială. Pentru mâine, RomâniaFilm a pregătit o altă surpriză cinefililor gorjeni. Este vorba despre un maraton de filme semnate Sergiu Nicolaescu unde intrarea va fi liberă.

Primăria Târgu Jiu va acorda astăzi titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Târgu Jiu actorului Sergiu Nicolaescu. Acesta s-a născut pe data de 13 aprilie 1930, la Târgu Jiu. Din anul 1954 şi până în prezent, Nicolaescu a regizat peste 50 de filme de lung metraj sau seriale şi a jucat în zeci de producţii.

Sergiu Nicolaescu va participa şi la inaugurarea unicului cinematograf din Târgu Jiu, care de astăzi îi va purta numele. Fostul Cinematograf Victoria a fost renovat complet şi dotat cu aparatură de proiecţie 3D de ultima generaţie. Redeschiderea, renovarea, digitalizarea şi branduirea cinematografului a fost o iniţiativă a RADEF RomâniaFilm, realizată cu sprijinul municipalităţii, care a alocat un miliard de lei vechi pentru lucrările de reparaţii. Potrivit conducerii RomâniaFilm, capacitatea de peste 380 de locuri a sălii a fost redusă la 300 de locuri pentru a se putea pune fotolii confortabile. “În ultimele luni cinematograful a fost închis şi s-a trecut la renovarea completă a lui. S-au schimbat scaunele vechi şi rupte cu fotolii ultramoderne, s-a înlocuit ecranul cu unul Silver Screen şi s-au înlocuit vechile aparate de proiecţie - peliculă cu unele digitale de ultima oră ce pot reda filme în varianta 2D si 3D, la standarde de imagine ultramoderne. „Cinema Sergiu Nicolaescu beneficiază de un sistem de încălzire revoluţionar: plasma termică cu infraroşu. Panoul radiant în infraroşu, graţie sistemului său unic, transformă energia electrică în căldură şi propagă aceeaşi cantitate de căldura pe întreaga suprafaţă”, spune Marius Cristian Iuraşcu, director general RADEF RomâniaFilm.

Filme 3D încă de la inaugurare

Odată cu inaugurarea Cinematografului Sergiu Nicolaescu, gorjenii vor avea posibilitatea să vizioneze cele mai noi pelicule 3D. La deschiderea oficială de astăzi, începând cu ora 19.00, cinefilii vor putea viziona în avanpremieră pelicula “Viaţa lui Pi”, creaţie a regizorului premiat cu Oscar, Ang Lee. Este vorba despre un film revoluţionar în care un tânăr supravieţuieşte unui dezastru maritim şi se vede silit să pornească într-o călătorie epopeică, plină de aventuri şi de descoperiri. În cursul zilei de vineri 7 decembrie, RomaniaFilm a pregătit o altă surpriză cinefililor din Târgu Jiu: un maraton de filme semnate Sergiu Nicolaescu unde intrarea va fi liberă! Cei ce vor trece pragul noului Cinematograf Sergiu Nicolaescu vor putea vedea vineri 7 decembrie 4 filme regizate de Sergiu Nicolaescu, alese special de Maestru pentru acest eveniment: Mihai Viteazul (1971), Un comisar acuză (1975), Osanda (1976) şi Revanşa (1980). De sâmbătă, 8 decembrie 2012, se rulează alte 3 filme de excepţie: The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 / Saga Amurg: Zori de zi – Partea a 2-a (ultima parte a celebrei serii pentru tineret ce deja a doborât recorduri de încasări in SUA şi România), Rise of the Guardians 3D / Cinci eroi de legenda 3D (o animaţie produsă de DreamWorks, creatorii succeselor Shrek si Kung Fu Panda) şi The Man With The Iron Fist / Omul cu pumni de fier (o aventură inspirată de filmele clasice de kung fu produsă de Quentin Tarantino).

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: