Lider FNME:  Riscul de infectare este în mijloacele de transport

Liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, a vorbit despre situația pandemică, dar și despre riscul la care sunt supuși minerii și energeticienii unei posibile infectări cu Covid. Acesta spune că cea mai mare problemă este legată de transportul angajaților CE Oltenia.

Pârvulescu spune că problema este legată de aglomerația din mijloacele de transport, iar posibilitatea unei infectări este mai mare, chiar dacă oamenii poartă măști de protecție.

”Nu au explodat cazurile de Covid, dar ținând cont de specificul activității, mai ales în partea minieră, există o aglomerare mare a salariaților în special în mijloacele de transport. Acolo există o potențialitate foarte mare a creșterii numărului de cazuri. Colegii încearcă să se protejeze cu acele măști, dar nu se știe cât ajută și acelea. Sunt multe persoane care au avut mare grijă de ele, dar tot s-au îmbolnăvit. Este foarte greu să faci o ecuație matematică să-i dai de cap virusului. Majoritatea a intrat în concedii medicale, alții au avut starea de sănătate mai gravă. Avem și colegi care au decedat, din păcate”, a spus Dumitru Pârvulescu, liderul FNME, la Târgu Jiu Tv.  

În jur de 50 de salariați ai CE Oltenia au avut până acum Covid, din cei circa 12.000 pe care îi are compania.

Vizualizări: 1,994

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: