UCB: 12 specializări acreditate provizoriu, Facultatea de Drept desființată

Universitatea “Constantin Brâncuși” nu mai are Facultate de Drept și Științe Juridice în anul universitar 2013-2014, are 12 specializări acreditate provizoriu și circa 2000 de studenți.

Hotărârea publicată vineri în Monitorul Oficial modifică o hotărâre dată de Guvern în 22 iulie 2013. Hotărârea de Guvern privind programele de studii și numărul maxim de studenți școlarizați în 2013-2014 a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 27 septembrie.

Din aceasta rezultă că UCB va avea maxim 2.000 de studenți, patru facultăți și 12 specializări acreditate provizoriu. Este vorba despre programe gen Mecatronică, Istorie, Comunicare și Relații Publice, Sociologie, Arte Plastice, Ordine și Siguranță Publică, Arte Plastice, Kinetoterapie etc.

De asemenea, prin compararea celor două hotărâri, cea din iulie și cea din septembrie, se observă că Facultatea de Drept nu mai există, iar specializările de Drept și Ordine Publică sunt studiate în interiorul Facultății de Relații Internaționale, Drept și Științe Administrative. Rectorul Moise Bojincă a declarat că s-a renunțat la structura de cinci facultăți în urma unui proces pe care l-au avut cu o angajată.

Este vorba despre Cornelia Tomescu Dumitrescu, ea fiind decan la Facultatea de Relații Internaționale, Drept și Științe Administrative. Aceasta a fost schimbată din funcție ca urmare a schimbării structurii și divizării acestei facultăți în două: Relații Internaționale și Științe Juridice. Rectorul Moise Bojincă a declarat că Universitatea a trebuit să revină la vechea structură deoarece Cornelia Tomescu a câștigat procesul. Sentința nu este definitivă, dar este executorie.

Potrivit acestuia, Tomescu a reclamat și la Ministerul Educației Naționale astfel că ea a fost repusă pe funcție. A fost repusă pe funcție joi, iar vineri a fost demisă.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: