UCB a găsit aliaţi în USL

Uniunea Social Liberală (USL) de la nivelul judeţului Gorj susţine Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) în toate demersurile sale. Acesta a fost mesajul transmis de deputatul PSD, Vasile Popeangă, într-o conferinţă de presă organizată de conducerea universităţii din Târgu Jiu. Mai mult decât atât, cei care vor mai încerca într-o formă sau alta să atace universitatea, sprijiniţi fiind de alte forţe politice, vor găsi în USL nişte adversari puternici. Chiar dacă rectorul Gorun se simţea abandonat de PDL, preşedintele interimar al filialei de la Gorj, Ion Ruşeţ, a declarat că şi el este preocupat de soarta UCB.

Deputatul PSD, Vasile Popeangă, a declarat că preşedintele PSD, Victor Ponta, l-a împuternicit pentru a sprijini UCB în toate demersurile sale. Popeangă a mărturisit că el reprezintă USL, formaţiunea formată din PSD, PNL şi PC, în relaţia cu UCB, în contextul noii legi a educaţiei. „Aş vrea să vă informez că Uniunea Social Liberală de la nivelul judeţului Gorj susţine în totalitate UCB. Sunt împuternicit să fac această declaraţie, în toate demersurile pe care le va face în perioada următoare pentru a rezista noilor condiţii impuse de Legea Educaţiei. USL va face în acelaşi timp şi lobby pentru ca UCB să intre în diverse forme de organizare pe care doreşte să le realizeze în perioada următoare. Personal am avut discuţii cu domnul preşedinte Victor Ponta şi m-a împuternicit să vă spun că sprijină în totalitate toate demersurile UCB în ceea ce priveşte activitatea viitoare a acestei universităţi şi menţinerea ei la nivelul judeţului Gorj”, afirmă Vasile Popeangă.

 Mai mult decât atât, Vasile Popeangă se declară în dezacord cu cei care au încercat tot felul de atacuri la adresa conducerii universităţii, mai ales în aceste momente când se încearcă nişte forme de continuarea a existenţei acestei instituţii. Preşedintele PDL, Ion Ruşeţ. Şi-a arătat şi el preocupare faţă de UCB. „Eu cred că toată clasa politică din acest judeţ susţine universitatea de la Târgu Jiu. Nu văd un inconvenient în a avea o instituţie de învăţământ superior în Târgu Jiu. Există preocupare şi din partea noastră”, spune Ion Ruşeţ.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: