UCB, campioană universitară la tenis

Echipa Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a câștigat Campionatul Universitar de tenis, organizat de Student Sport și găzduit în weekend de Centrul Național de Tenis din București. La turneul final au mai participat Universitatea de Medicină și Farmacie Iași, Universitatea ''A. I. Cuza'' din Iași și Universitatea ''Babeș Bolyai'' din Cluj-Napoca, după ce la startul competiției s-au aliniat în total 16 universități.

Echipa reprezentând Universitatea ''Constantin Brâncuși'' Tg.Jiu, formată din Ana-Maria Radu și Ștefan Pițian, a dispus cu 3-0 de Universitatea ''A. I. Cuza'' din Iași, și cu 2-1 de UMF Iași și de Univ. ''Babeș Bolyai'' din Cluj-Napoca. Pe locul secund s-a clasat UMF Iași, după 3-0 cu Univ. ''Babeș Bolyai'' din Cluj-Napoca și 3-0 cu Universitatea ''A. I. Cuza'' din Iași. Locul trei a revenit Universității ''Alexandru Ioan Cuza'' din Iași, victorioasă cu 2-1 în fața echipei de la Univ. ''Babeș Bolyai'' din Cluj-Napoca, ultima clasată.

Premiile au fost înmânate de doamna Grațiela Vâjială, președinta Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), Gabriel Stelea, reprezentant al Centrului de Proiecte Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret Proedus, din cadrul Primăriei Generale a Capitalei, și Ciprian Săvulescu, directorul general al Federației Române de Tenis, care și-a manifestat bucuria să fie gazda acestui eveniment, desfășurat concomitent cu meciurile din campionatele naționale individuale de vară U18, viitori studenți, la rândul lor, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

Mândri de rezultatul obținut, proaspeții campioni au declarat: ''Universitatea 'Constantin Brâncuși' vă mulțumește pentru invitația oferită de a participa în cadrul competițiilor Student Sport, ne dorim o lungă colaborare pe viitor, cu cât mai multe competiții.''

Campionatul Universitar de tenis a fost organizat de Asociația Student Sport în parteneriat cu Federația Română de Tenis. Susținătorii sportivi sunt Horia Tecău (locul 20 ATP la dublu), Victor Hănescu (locul 81 ATP), Adrian Ungur (locul 134 ATP), Marius Copil (locul 154 ATP), Monica Niculescu (locul 78 WTA ), Alexandra Cadanțu (locul 71 WTA).

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: