UCB desfiinţează şi lichidează secţii

Două secţii de la Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu vor fi desfiinţate, iar alte şase vor intra în conservare. Ca urmare a acestui fapt, numărul de locuri va fi diminuat cu aproximativ 500. Cât priveşte taxele de şcolarizare, acestea au fost majorate.

Începând cu anul universitar 2011-2012 de la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu vor dispărea mai multe secţii, iar altele vor intra în conservare. Secţiile care vor intra în conservare sunt din cadrul Facultăţilor de Inginerie şi cea de Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Juridice şi Administrative. Este vorba despre secţia de Mecatronică şi robotică, Ştiinţele inginereşti aplicate, Maşini- unelte şi sisteme de producţie, iar de la cea de-a doua facultate vor fi desfiinţate secţiile Istorie, Ştiinţele Comunicării şi secţia Drept, Ordine şi siguranţă publică. Totodată, începând cu acest an, două secţii din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale vor fi lichidate. Este vorba despre secţiile Arte Plastice, Decorative şi Design şi secţia de Limbă şi literatură româna şi Limbă şi literatură engleză.„În urma intrării în conservare a şase secţii şi de lichidare a alte două, Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu va reduce numărul de locuri la licenţă cu aproximativ 500. în total la UCB în acest an vom avea 1215 locuri disponibile, faţă de 1760, câte au fost anul trecut”, susţine Mihai Cruceru, prorector UCB.

ÎNSCRIERI

UCB va avea din acest an un punct de înscriere pentru cei care vor să studieze la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj. „Ca urmare a încheierii  consorţiului cu universitatea din Cluj, elevii care în acest an vor termina clasele a XII-a şi care vor să studieze la această universitate nu se vor mai deplasa până la Cluj. În cadrul universităţii noaste va exista un punct de înscriere pentru Babeş Bolyai şi de asemenea la Cluj va exista un punct de înscriere pentru Universitatea Constantin Brâncuşi”, declară Mirabela Tufan, purtător de cuvânt UCB.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: