UCB plăteşte 200 de milioane de lei pe un cămin şi zece laboratoare

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu a încheiat un nou contract de închiriere cu Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare Horticolă. Prin urmare pentru căminul care găzduieşte în jur de 50 de studenţi şi pentru cele zece laboratoare instituţia de învăţământ va plăti 200 de milioane de lei vechi anual.

Până acum UCB plătea 120 de milioane de lei vechi pe lună.

Senatul UCB a hotărât alocarea sumei de 200 de milioane de lei vechi pe an pentru închirierea spaţiilor de la Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare Horticolă, luându-se măsuri pentru contorizarea separată a consumului de energie electrică şi termică, ce va fi suportat de instituţia de învăţământ superior din Târgu Jiu. Directorul Staţiunii Pomicole, Ion Călinoiu menţionează că a fost întocmit un nou contract cu universitatea din Târgu Jiu, dat fiind faptul că instituţia trece printr-o perioadă mai grea din punct de vedere financiar. „Contractul de închiriere a spaţiilor la Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare Horticolă a fost reevaluat. Astfel s-a stabilit ca pentru un an de zile instituţia să plătească 200 de milioane de lei vechi pe an pentru spaţiile ocupate. Contractul a fost schimbat pentru că universitatea trece printr-o perioadă mai grea din punct de vedere financiar. Aceştia şi-au comasat activitatea mai mult la centru, renunţând la spaţiile pentru cursuri”, spune Ion Călinoiu, directorul Staţiunii Pomicole. Acesta a explicat că preţul chiri a scăzut pentru că Universitatea a renunţat la 380 de mp din spaţiu.

Chiar dacă Staţiunea de Cercetare a intrat în anul 2009 prin lege în patrimoniul Universităţii „Constantin Brâncuşi”, nici până la ora actuală nu a fost emisă metodologia de preluare a activelor respectivei staţiuni.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: