UCB reduce numărul de facultăţi. Prorectorii, revocaţi!

 Universitatea "Constantin Brâncuși" se reorganizează, de la vârf în jos. Primii vizați au fost cei trei prorectori, care au fost revocaţi din funcție de Senatul universităţii. Rectorul Luminiţa Popescu va veni cu noi propuneri la şedinţa viitoare a Senatului şi nu este exclus ca doi dintre foştii prorectori să fie cei propuşi. Mai mult, din toamnă o să dispară două posturi de decan, dar şi alte două de secretar șef, pentru că facultăţile pe care le conduc acum vor fi reorganizate, iar programele de studii vor fi comasate la alte facultăţi.       

 Reporter: Senatul UCB a revocat din funcţie cei trei prorectori. Cine a venit cu această propunere?

Luminița Popescu: La ultima ședință de Senat am propus reorganizarea structurii executive a universităţii, astfel încât, conform cartei, rectorul poate să vină cu propunerea şi de prorector, dar rectorul poate să propună și numărul de prorectori. Prin urmare, a fost o discuție mai veche de a reduce numărul de funcţii de conducere, de prorector, de la trei la doi, lucru pe care l-am făcut în această ultimă ședință de Senat.

 Rep.: Ce se întâmplă de aici înainte?

L.P.: La viitorul Senat voi veni cu propuneri de prorectori pe care le voi supune consultării Senatului, conform legii. Cred că în data de 3 februarie va avea loc şedinţa Senatului.

 Rep.: Puteţi propune și foștii prorectori? Dacă da, îi veți susține pe doi dintre aceştia?

L.P.: În mod normal, da. Am timp de gândire până vineri să decid pe cine voi propune.

 Rep.: Este posibil să fiți revocată din funcția de rector?

L.P.: Asta numai Senatul poate să decidă.
Rep.: De ce ați vrut să reduceți posturile de conducere?

L.P.: În lunile august-septembrie, atunci când universitatea a traversat dificultăţi financiare, am propus un set de măsuri Senatului de reducere a cheltuielilor de personal. Printre propunerile pe care le-am făcut a fost și aceea de reducere a tuturor funcțiilor de conducere. Am renunțat la funcţiile de șef de serviciu, de șef de birou. Tot atunci am făcut și propunerea de reorganizare a universităţii. Astfel, începând cu 1 octombrie, probabil nu vom mai avea 5 facultăți, ci vom avea 3 facultăți, tot din dorinţa de a restructura funcţiile de conducere, dar și ținând cont de faptul că numărul de studenți a scăzut. Nu pot să spun acum ce facultăţi se vor reorganiza. Nu am avut o discuţie, o orientare, cu privire la acest lucru.

Vizualizări: 2,244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: