Daviţoiu: Consilierii PMP vor face opoziţie propriului primar

Cei patru consilierii PMP de la Albeni vor face opoziţie primarului Ionuţ Stan, deşi, teoretic, fac parte din acelaşi partid. Anunţul a fost făcut de către Nicolae Daviţoiu, liderul PMP Gorj, după ce primarul de la Albeni s-a plâns pe Facebook de absenţa celor patru consilieri de la şedinţă. Liderul PMP Gorj spune că Ionuţ Stan a pierdut susţinerea partidului din cauză că, la alegerile parlamentare, a făcut campanie pentru PSD.

 Rep.: Domnul primar de la Albeni s-a plâns, pe Facebook, că dumneavoastră le-aţi interzis consilierilor PMP să participe la şedinţa de consiliu, ameninţându-i cu pierderea mandatelor. Este adevărat?          

N.D.: Exclus, veţi vedea că la viitoarea şedinţă de consiliu vor merge. La şedinţa trecută nu au participat pentru că a fost anunţaţi abia la ora 12, în legătură cu şedinţa care avea loc la ora 16. Eu ştiu că şedinţele se convoacă cu trei zile înainte, dacă nu s-a schimbat legea aceasta.

 Rep.: Cum comentaţi atitudinea primarului Ionuţ Stan, care face parte din PMP?

N.D.: Primarul de la Albeni, deşi în momentul de faţă face parte din Mişcarea Populară, la alegerile parlamentare a ajutat PSD. Este foarte clar că este în afara partidului, ajutând altă formaţiune politică. Părerea mea ar fi ca să-şi cheme la şedinţă pe cei care l-au ajutat şi cu ei să-şi facă o majoritate, să-şi treacă proiectele. Când ajuţi o formaţiune politică înseamnă că te bazezi pe sprijinul ei, în viitor.

 Rep.: Cu alte cuvinte consilierii PMP îi vor face opoziţie propriului primar?

N.D.: Îi vor face opoziţie, dar o opoziţie constructivă. Toate proiectele care sunt în sprijinul cetăţenilor, chiar dacă sunt promovate de primar, ele trebuie trecute. Opoziţia este singura măsură pe care o putem lua faţă de primarul de la Albeni. Dacă el a făcut majoritate cu PSD, normal că noi nu suntem cu PSD şi facem opoziţie. Teoretic, la Albeni este primar PMP, dar practic el este cu PSD.

Vizualizări: 492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: