Călinoiu: Nu sunt decis dacă voi candida pentru conducerea PSD

Ion Călinoiu nu exclude o candidatură pentru funcţia de conducere în PSD Gorj,  mai ales că postul de preşedinte executiv, pe care l-a ocupat până la campania electorală, este în continuare vacant. Într-un interviu acordat la Radio Infinit, Călinoiu a declarat că este în continuare membru PSD, numai că nu a fost activ în ultima perioadă. Acesta speră într-o împăcare cu liderii de centru, până la conferinţa de alegeri, din toamnă.

 Rep.: Se vorbeşte despre o dispută între Mihai Weber şi Alin Văcaru pentru şefia PSD Gorj. Credeţi că va mai rămâne Florin Cârciumaru preşedinte?

I.C.: Mai e până la toamnă. Nu pot să mă pronunţ în acest moment. Nu sunt prezicător şi nu vreau să-mi dau cu părerea.

 Rep.: Postul dumneavoastră de preşedinte executiv este în continuare vacant. Veţi candida, dacă reveniţi în PSD?

I.C.: Până la ora actuală nu am niciun fel de orientare.  Deocamdată, nu sunt decis dacă voi candida sau nu. Lucrurile trebuie rezolvate la timpul prezent, după aceea vorbim de viitorul apropiat. Trebuie să mă gândesc dacă mai intru în politică şi în drept, nu numai în fapt.

 Rep.: Vă veţi înscrie din nou în PSD?

I.C.: Sunt înscris în PSD, dar trebuie să fiu activ în PSD. Asta depinde de mine, în primul rând. Mai întâi trebuie să văd dacă există deschiderea de a reveni în activitate, dacă nu, pot să stau şi pasiv. Dacă e deschidere şi se simte nevoia ca să fiu activ şi util e ceva, dacă nu există deschiderea nu pot să intru cu forţa.

 Rep.: Veţi avea vreo funcţie în administraţie?

I.C.: Nu pot să răspund anticipat, vom vedea la vremea respectivă. Deocamdată, am un loc călduţ, stau foarte bine consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean, nu am nicio problemă cu acest post. Sunt consultat la nevoie, nu forţez lucrurile de niciun fel. Lumea trebuie să înţeleagă că nu m-am dus acolo să fiu tot eu în spatele treburilor. Era nevoie de un om cu experienţă, preşedintele Consiliului Judeţean, pe care eu l-am susţinut la rândul meu să fie preşedinte, a constatat că e bine să fiu acolo fără să impun decizii. 

Vizualizări: 500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: