Dian Popescu: Domnul Iriza n-are nicio șansă

Preşedintele ALDE Gorj, Dian Popescu, nu-i dă nicio șansă colegului său Scarlat Iriza la șefia partidului. Mai mult decât atât, Dian Popescu îi aminteşte senatorului Iriza că ALDE a fost singurul partid care l-a mai primit, după ce a plecat din toate. Asta după ce senatorul Scarlat Iriza a declarat că vrea și președinția partidului, pentru că a avut un rezultat mai bun în alegeri.

Rep.: Va fi greu să-l bateţi pe Scarlat Iriza la conferinţa judeţeană?
Dian Popescu: Nu va avea domnul Iriza niciun fel de șansă la conferința județeană, dar este bine că este competiție. O să aibă o dezamăgire, pentru că dânsul nu a candidat vreodată într-un partid și să lucreze în acel partid. A fost pus pe liste, cum l-am pus eu, așa l-a pus și PSD. Ca atare, într-un partid trebuie să muncești alături de ei, să te ştii aproape de ei, membrii de partid. Mai mult decât atât, trebuie să te cunoască, domnul Iriza n-a înțeles că 90% din acest partid este venit din PNL, iar PNL este altceva decât PSD, cu care este învățat dânsul.

Rep.: Contează ce va vrea Tăriceanu?
D.P.: Nu contează. Aici este o dispută liberă, în interior, după care se va stabili un președinte unic, după aceea se va merge la congresul național și acolo vom avea un președinte unic. Nu are nicio legătură domnul președinte Tăriceanu și nici nu trebuie să aibă.

Rep.: Are Iriza avantajul că este senator, că are acel vot care contează în Parlament?
D.P.: Este un alt subiect. Este membru ALDE și trebuie să voteze alături de ALDE. Așa cum l-am luat pe domnul Iriza, singurul partid care l-a acceptat după ce a fost dat afară din toate celelalte partide a fost ALDE. Să nu uite acest lucru și să rămână alături de ALDE permanent. Oricum n-ar mai avea alt partid să plece, încă nu s-au mai descoperit alte partide. Competiţia în ALDE este competiție, votul în Parlament este votul în Parlament. Eu sper să nu facă cum a făcut cu celelalte partide și să rămână. Dacă nu vrea nu este niciun fel de problemă, ALDE nu stă într-un singur om, ALDE este partid mare, nu este niciun fel de problemă.

Vizualizări: 419

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: