Săvoiu, reacţie după demitere: „Nu stau în funcţia de preşedinte!”

Ion Săvoiu a aflat din presă că va fi demis din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PMP, şeful lui de partid, Nicolae Daviţoiu, motivând că stă mai mult plecat în Italia decât în Târgu Jiu. Săvoiu spune că nu sunt motive pentru a fi înlăturat din funcţie, după ce în urmă cu mai puţin de o lună umbla cot la cot, în campanie, cu Nicolae Daviţoiu şi cu fratele lui, Leşu, care era candidat la parlamentare.

Rep.: Veţi fi demis din funcţia de preşedinte al PMP Târgu Jiu. Cum comentaţi decizia?
Ion Săvoiu: Am aflat şi eu din presă că voi fi demis. Mai nou, politica se face în presă, nu în partid. Se pare că luni, în urma unei analize a preşedintelui, voi fi demis. L-am sunat, iar motivul a fost acela că stau mai mult în Italia, iar organizaţia municipală are nevoie de un om care să fie în permanenţă aici. Am zis ok, iar asta e tot. Preşedintele a decis, nu organizaţia judeţeană, printr-o analiză. El a decis ca eu să fiu demis din fruntea organizaţiei municipale. Nu mi se pare normal să fiu demis, fără a se face o analiză, dar de la partid la partid, analizele le fac preşedinţii. Felul cum le fac nu trebuie comentat, pentru că atunci înseamnă că eşti răzvrătit. Repet, este dorinţa preşedintelui. Dacă nu sunt dorit, nu are rost să stau în gâtul cuiva.

Rep.: Cum vi se pare motivul invocat de preşedintele PMP Gorj?
I.S.: Acest motiv este încă o dată dovadă a faptului că a face politică, a avea rezultate nu înseamnă a fi recompensat, ci a fi înlăturat. Peste noapte, se întâmplă ca preşedintele partidului să aibă o viziune prin care cel care conduce organizaţia municipală să nu mai fie. Dacă dumnealui, ca preşedinte la judeţ, avea rezultate fiind în permanenţă acolo, avea mult mai bune rezultate decât cel de la municipiu, care mai şi pleacă, nu aveam nimic de comentat. Nu ţin ca scaiul de funcţia de preşedinte, pentru că era mai mult un rol decorativ, neavând nici o posibilitate de a face şi a crea fără să ai consimţământul marelui preşedinte. Eu mă supun deciziei, nu vreau să fac o dispută sau să dau naştere unor alte neînţelegeri la nivelul partidului.

Rep.: Veţi pierde şi funcţia de consilier local?
I.S.: În funcţia de consilier municipal m-au ales cetăţenii oraşului Târgu Jiu, nu Nicolae Daviţoiu, preşedintele partidului, el este cel care a decis să candidez. Repet, nu stau în funcţia de preşedinte sau de consilier. Îmi voi face datoria, aşa cum ştiu eu, cu toate piedicile care mi se pun. Dacă domnia sa decide peste noapte sau într-o dimineaţă, nefiind supărat pe el însuşi, să propună înlăturarea mea, nu este nici o problemă. Motive pentru a fi înlăturat de la conducerea organizaţiei nu sunt, aşa cum nu sunt nici motive pentru a fi înlăturat din funcţia de consilier local, prin retragerea sprijinului politic.
Dacă stau bine şi mă gândesc, acum o lună de zile, cot la cot, într-o campanie electorală, eram eu, Nicolae Daviţoiu şi Leşu Daviţoiu, fratele domniei sale. Timp de o lună am mâncat în acelaşi loc, am umblat aceleaşi drumuri şi ne-am făcut aceleaşi planuri. Curios este că, nici la trei săptămâni după aceste alegeri parlamentare, sunt pur şi simplu înlăturat.

Vizualizări: 552

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: