UCB ţine studenţii acasă pentru a face economie la utilităţi

Studenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu beneficiază de o vacanţă prelungită. Vor reveni la cursuri abia în data de 3 februarie, fiind liberi încă din 21 decembrie. Conducerea universităţii spune că orele au fost recuperate în semestrul I, iar vacanţa prelungită înseamnă economii la bugetul unităţii de învăţământ superior.

Studenţii şi profesorii Universităţii „Constantin Brâncuşi”(UCB) din Târgu Jiu sunt încă în vacanţă până la începutul lunii februarie. Conducerea universităţii vrea să facă economii la bugetul instituţiei şi a decis să mai amâne intrarea studenţilor la cursuri. „Sunt nişte recuperări care s-au făcut în prima parte a semestrului şi în acest fel în perioada acesta suntem în concediu pentru a face economii la utilităţi. Întotdeauna se găsesc soluţii prin care să fie diminuate cheltuielile. Studenţii au venit în semestrul I şi sâmbăta la şcoală şi acum sunt liberi. Practic zilele de sâmbătă sunt echivalentul zilelor libere din această perioadă. Profesorii sunt în concediu, anumite cadre care sunt la conducere sunt chemate pe rând pentru a asigura legătura cu ministerul”, a declarat Liviu Cârţână, prorector al Universităţii „Constantin Brâncuşi”.

Conform site-ului UCB, semestrul II al anului universitar 2013-2014 se va derula în perioada 24 februarie-25 mai, asta însemnând 12 săptămâni de activităţi didactice, inclusiv în zilele de sâmbătă. La nici două luni de la începerea semestrului al doilea studenţii vor intra din nou în vacanţă, de Paşti, în perioada 20-27 aprilie.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: