UCB vrea să organizeze un turneu la Târgu Jiu

Sala Sporturilor a găzduit deja un turneu de baschet masculin şi ar putea găzdui şi unul de handbal masculin. Echipa de handbal masculin a UCB Târgu Jiu face demersuri pentru a găzdui unul dintre următoarele turnee programate de Federația Română de Handbal.

Echipa de handbal masculin a UCB Târgu Jiu nu se poate antrena în Sala Sporturilor din motive greu de înţeles, echipa reprezentând în competiţia organizată de FRH oraşul Târgu Jiu. Cu toate acestea echipa de handbal locală face demersurile necesare pentru a organiza o întrecere inclusă în calendarul competițional din acest an. În prezent echipa UCB foloseşte pentru antrenamente sala de la LPS dar dacă turneul se va desfăşura la Târgu Jiu se va găsi probabil înţelegere pentru a efectua antrenamente şi în Sala Sporturilor. “Ne antrenăm la Liceul cu Program Sportiv, având în vedere buna colaborare pe care o avem cu LPS, în condițiile în care deocamdată nu avem acces la Sala Sporturilor. Șansele să luăm un turneu nu sunt minime. La videoconferința pe care am avut-o, anul trecut, cu președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, i-am avansat dorința personală de a avea un turneu la Târgu Jiu. Spun personală, pentru că vreau să mă implic în viața urbei”, a precizat directorul clubului, Virgiliu Popovici, la Accent Tv, şi a explicat şi ce ar însemna un astfel de turneu pentru oraşul Târgu Jiu: „A organiza un turneu la Târgu Jiu atrage foarte multe avantaje și, în primul rând, pentru cei care compun partea de HoReCa din oraş. Este vorba despre 24 de echipe, cantonate pe parcursul a 4-5 zile. Au nevoie de cazare, de masă, de transport. Sunt anumite sume, pentru că este vorba de aproximativ 500 de persoane și eu cred că o cazare la hoteluri și la pensiuni în Gorj nu ar strica. Este vorba de o ofertă pe care noi, clubul, împreună cu autoritățile publice locale trebuie s-o înaintăm către Federația Română de Handbal. Organizarea unui turneu în februarie sau martie ar fi extrem de binevenită”.

Echipa de handbal a UCB va avea programat primul joc oficial pe data de 21 ianuarie. Atunci va începe cel de-al doilea turneu din liga secundă de handbal masculin.

Vizualizări: 331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: