Încă o echipă spune adio Ligii 2 şi se desfiinţează

Liga 2 rămâne cu tot mai puţine echipe după ce şi SCM Gloria Buzău și-a anunțat retragerea, iar anterior Turiis Oltul a depus solicitare de retragere. Şi alte formaţii din Liga 2 se confruntă cu mari probleme şi nu au soluţii pentru a continua campionatul.

Liga 2 din sezonul special de pandemie, cu 21 de echipe, a rămas doar cu 19 după ce şi SCM Gloria Buzău a anunțat desființarea echipei de fotbal și, totodată, retragerea din campionatul Ligii 2.

Informația a fost publicată de Liga2.ro, imediat după ce ședința în care jucătorii și stafful tehnic au fost înștiințați de șefii clubului. Luni, Gloria Buzău trebuia să plece în cantonament la Sărata Monteoru, însă, chiar înainte de deplasare, președintele Cristian Ceaușel și directorul Ion Cazan s-au prezentat în vestiar, unde au anunțat că, din acel moment, echipa nu va mai continua actualul sezon de Liga 2 și că toți sunt liberi să își caute alte angajamente.

Clubul SCM Gloria Buzău, finanțat de primăria Buzău, spune că a informat FRF de retragerea echipei de fotbal din cadrul campionatului Ligii 2. Fiind un club de drept public, SCM Gloria Buzău nu avea drept de promovare în Liga 1, regulament pe care îl cunoștea din momentul în care a promovat în Liga 2, în urmă cu doi ani. ”Sport Club Municipal Gloria Buzău anunță retragerea echipei de fotbal masculin din campionatul național al Ligii a 2-a Casa Pariurilor, începând cu data de 19.01.2021, după informarea, în prealabil, a Federației Române de Fotbal. Decizia a fost luată în urma restructurărilor bugetare majore din cadrul clubului, dar și din cauza faptului că echipa nu poate promova în Liga 1, dat fiind statutul și regulamentele Federație Române de Fotbal și a Ligii Profesioniste de Fotbal”, anunță SCM Gloria Buzău printr-un comunicat oficial semnat de directorul Ion Cazan.

După 15 etape desfășurate în actuala ediție de Liga 2, SCM Gloria Buzău ocupa locul 10 în clasament, cu 21 de puncte acumulate în 14 meciuri, fiind la egalitate cu Petrolul și CS Mioveni.

Prin retragerea celor de la Buzău, Pandurii Târgu Jiu nu va mai juca decât patru meciuri în partea a doua a sezonului regulat.

Vizualizări: 1,950

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: