Ultima aniversare a minei Lupoaia

Minerii din zona Motru au sărbătorit ieri Sfânta Varvara, ocrotitoarea ortacilor, dar şi aniversarea a 45 de ani de activitate a Minei Lupoaia. Deşi acesta a fost un prilej de discursuri şi pe alocuri manifestări politice, aceasta a fost ultima aniversare a Minei Lupoaia, ce va fi închisă 2013.

La festivitate a participat şi Vasile Râbu, directorul EMC Motru, care a declarat la Radio Infinit că „Mina Lupoaia a dat foarte mult cărbune de calitate şi de aici au plecat mulţi conducători din minerit. De aici a plecat şi Dorin Hanu”. „Din 1985, de când am venit în Motru, am lucrat numai în această mină. Până în 2004 când am fost ales la primărie. Pentru mine este un eveniment de suflet”, a spus primarul Hanu la acelaşi post de radio.

Aceştia uită să amintească faptul că Mina Lupoaia va fi închisă pentru că rezerva de cărbune este epuizată, iar în curând vor începe lucrările de conservare. Angajaţii, şi aşa puţini, nu vor rămâne pe drumuri, ci vor fi transferaţi la celelalte unităţi miniere. (M.B.)

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: