Ultima încercare pentru Ciocea

Primarul din Bustuchin încearcă pentru a treia oară să scape de viceprimarul PSD.

Ion Ciocea a introdus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din data de 27 noiembrie vechiul proiect de eliberare din funcție a vicelui Gheorghe Stoenescu și speră ca de această dată să smulgă voturile necesare. Calculul politic arată că ar fi imposibil. 10 din cei 13 consilieri locali sunt de la PSD.

Legal, e ultima mișcare pe care Ciocea o poate face. Potrivit Codului Administrativ, viceprimarul nu poate fi schimbat în ultimele șase luni de mandat ale Consiliului Local.

„Se cere din nou eliberarea mea din funcție având ca și suport materialele de la prima ședință din septembrie, se invocă aceleași motive. E clar că este doar o ambiție personală a domnului primar. Eu nu mai pot să fac administrație, pentru că nu sunt lăsat de domnul primar, iar colegii nu mai au voie să colaboreze cu mine”, susține viceprimarul Gheorghe Stoenescu, președintele PSD Bustuchin.

Stoenescu va fi candidatul PSD la primărie în 2020. Între timp, viceprimarul a fost exilat într-o anexă a primăriei și a rămas fără o mare parte din atribuții.

Vizualizări: 2,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: