Ultima săptămână pentru depunerea proiectelor pe Măsura 112

Un nou sistem informatic aflat în curs de implementare de către Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit va limita termenul de depunere a proiectelor pe Măsura 112, ce vizează “Instalarea tinerilor fermieri”. Astfel, sesiunea se va încheia în data de 29 iulie, la ora 12.00. După această oră, sistemul de eliberare a bonurilor de ordine se blochează automat. Până în prezent, doar 5 gorjeni şi-au depus proiecte pe Măsura 112.

Tinerii fermierii îşi mai pot depune proiectele, aferente cererilor de finanţare, pe Măsura 112 până la data de 29 iulie, ora 12.00. După data şi ora menţionată nu vor mai putea fi emise bonuri de ordine ca urmare a unui nou sistem informatic aflat în curs de implementare. În momentul de faţă, când solicitantul se prezintă cu cererea de finanţare la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Gorj se introduc în sistem toate datele privitoare la reprezentantul legal şi la proiectul depus. În mod automat, un sistem informatic generează un bon de ordine alocat solicitantului, iar pe baza acestuia va fi încărcată Cererea de Finanţare şi se va aloca numărul de înregistrare final al proiectului. “Potrivit acestuia, în ultima zi de depunere a proiectelor, mai precis, vineri, 29 iulie, la ora 12.00, sistemul de eliberare a bonurilor de ordine se blochează automat. Astfel, după această oră, nu mai pot fi introduse noi cereri de finanţare”, a declarat Cosmin Mazilu, directorul OJPDRP Gorj.   

BENEFICIARI

Măsura 112 vizează “Instalarea tinerilor fermieri” şi se adresează persoanelor care nu au împlinit vârsta de 40 de ani, la data depunerii cererii de finanţare. Fondurile alocate pot ajunge până la 25.000 de euro, în funcţie de dimensiunea economică a exploataţiei. Până în prezent, la nivelul judeţului Gorj au fost depuse, începând cu data de 1 iulie, un număr de 5 proiecte.            

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: