Ultima zi pentru opţiunea de plată anticipată a impozitului pe profit

Anul fiscal 2013 a venit cu noi facilităţi pentru contribuabili. Mulţi dintre aceştia au opţiunea de a aplica la  sistemul de plăţi anticipate pentru impozitul pe profit . Tema este de mare actualitate acum pentru majoritatea contribuabililor care se gândesc să aplice acest sistem începând cu 2013, deoarece opţiunea trebuie exercitată până la 31 ianuarie, adică astăzi. “Opţiunea se adresează contribuabililor, plătitorilor de impozit pe profit, alţii decât societăţile bancare şi se comunică până la 31 ianuarie inclusiv. Odată ce s-a optat pentru această facilitate, este obligatorie pentru cel puţin doi ani fiscali consecutivi”, a precizat Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj.  

Contribuabilii care aplică sistemul de declarare şi plată a impozitului pe profit anual, cu plăţi anticipate efectuate trimestrial, determină plăţile anticipate trimestriale în sumă de o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele preţurilor de consum estimat cu ocazia elaborării bugetului iniţial al anului pentru care se efectuează plăţile anticipate, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se efectuează plata.

Indicele preţurilor de consum se comunică prin ordin al ministrului finanţelor publice, până la data de 15 aprilie a anului fiscal pentru care se efectuează plăţile anticipate.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: