Cârciumaru şi scrisoarea anti-Dragnea: E vorba de altceva

Florin Cârciumaru vrea să lămurească lucrurile după ce s-a vehiculat că ar fi semnat împotriva lui Liviu Dragnea. Liderul PSD Gorj susţine că numele său se afla pe acea listă doar pentru că a fost la discuţii cu vicepremierul Paul Stănescu şi nu a fost niciodată de acord cu semnarea scrisorii cu pricina. Fostul primar a anunţat că mai vrea un mandat de parlamentar.

Reporter: Aţi semnat sau nu acea scrisoare prin care se cerea demisia lui Liviu Dragnea?

Florin Cârciumaru: E vorba de altceva. Adevărul este că acea listă este practic cu persoanele care au purtat discuţii cu domnul Stănescu şi domnul Neacşu şi nu am negat niciodată. Am fost invitat la o discuţie şi mi s-a prezentat scrisoarea respectivă şi să semnez. Am spus clar că nu fac bine ceea ce fac şi că nu voi semna scrisoarea. Primii oameni cu care m-am confruntat au fost domnii Weber şi Cosmin Popescu. Am hotărât împreună să nu semnăm scrisoarea. De la domnul Weber am plecat direct să-l informez pe domnul Dragnea. Nu l-am găsit să-i spun ce mi s-a întâmplat. M-a sunat dânsul, i-am povestit că nu am semnat. În Comitetul Executiv, eu am semnat pentru domnul Dragnea. Din cei 28 cu care s-a purtat discuţia, scrisoarea a fost semnată de 16, iar împotriva domnului Dragnea au votat 8.

Rep.: Cum mai stau lucrurile la PSD Gorj? Vă mai doriţi un mandat de parlamentar?

F.C.: Voi rămâne cu actuala echipă, dar declar deschis că îmi doresc încă un mandat din 2020, dacă organizaţia de la Gorj mă va susţine fie la Senat, fie la Camera Deputaţilor.

Rep.: Domnul Cosmin Popescu este o variantă pentru Primăria Târgu Jiu?

F.C.: Domnul Cosmin Popescu îşi doreşte încă un mandat la Consiliul Judeţean Gorj. Eu l-am sfătuit să rămână la Consiliul Judeţean. Să arăţi ce poţi să faci, ai nevoie şi de al doilea mandat, că în primul mandat e vorba de acomodare şi de promovarea proiectelor pe care vrei să le realizezi.

Rep.: Mereu s-a discutat despre un post de ministru care ar putea reveni celor de la PSD Gorj. Se vorbeşte de remanieri. Mai speraţi la aşa ceva?

F.C.: Se va trece prin remanieri. Este posibil ca unul dintre noi, parlamentarii de Gorj, mâine, poimâine să ocupe un post de ministru. Prin promovarea domnului Greblă, judeţul Gorj are o poziţie importantă la guvernare şi sunt bucuros că domnul Liviu Dragnea s-a gândit la această numire, pentru că este un câştig pentru Guvernul Dăncilă. Pentru domnul Greblă, este o reparaţie morală faţă de nedreptăţile care i s-au făcut.

Vizualizări: 743

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: