Romanescu: Mă voi întâlni cu oameni de la alte partide

Dat ca şi plecat la PSD, ALDE ori Pro România, primarul Marcel Romanescu susţine că tot din partea liberalilor vrea să candideze şi în 2020. Momentan are sprijinul partidului, chiar dacă discuţii oficiale în acest sens încă nu s-au purtat. Romanescu anunţă într-un interviu la Radio Omega că nu trebuie să fie cu supărare dacă se va afişa şi cu reprezentanţi ai altor partide.

Reporter: Vă doriţi funcţia de preşedinte al PNL Gorj? Intenţionaţi să plecaţi din partid?

Marcel Romanescu: Nu îmi doresc funcţia de preşedinte al PNL Gorj. Sunt mulţumit de funcţia pe care o ocup. O să mai plec, dar o să mai plec să mă întâlnesc cu oameni de la alte formaţiuni. În această poziţie trebuie să mă întâlnesc cu oameni care au puterea de decizie şi mă voi întâlni şi cu alţi oameni. Să nu vă aşteptaţi ca în perioada următoare, dacă Ministrul Dezvoltării Regionale va fi de la UDMR, să nu mă duc să mă întâlnesc. Mă voi duce, dar nu plec la UDMR.

Rep.: Aţi dat exemplu şi de un candidat la alegerile europarlamentare din partea PNL Gorj. Ce s-a întâmplat în acest caz?

M.R.: Eu sunt doar un membru al organizaţiei. Am susţinut un nume. Mi-am dorit un candidat din judeţul Gorj. Am avut discuţii cu domnul Dumitru Leuştean, primarul din Novaci. Nu ştiu ce s-a întâmplat apoi. Prin tot ce am făcut eu în perioada anterioară, am dorit doar binele acestei organizaţii. Am vrut să creăm o persoană care, chiar dacă nu avea şanse în primă fază să intre direct europarlamentar, putea să fie un lider al organizaţiei noastre. Asta trebuia să facem. Să identificăm un lider. Conta foarte mult! Trebuie să scoată la suprafaţă fiecare partid valorile din interior.

Rep.: Va avea organizaţia municipală a PNL candidaţi pe listele de la alegerile parlamentare?

M.R.: Organizaţia PNL Târgu Jiu este cea mai puternică din Gorj. În acest moment, organizaţia trebuie să aibă un cuvânt greu de spus dacă se va repeta rezultatul de la alegerile din 2017 în 2020. Eu nu mă gândesc decât la funcţia de primar. Cuvântul îl avem şi acum, dar trebuie să demonstrăm şi în 2020. Discutăm cu oamenii, momentan. Nu facem liste. Dacă privesc în organizaţia municipală, vreau să vă spun că am cel puţin cinci, şase persoane care ar putea să fie şi mâine candidaţi la alegerile parlamentare.

Rep.: Pentru alegerile locale s-au făcut planuri? Cine va candida din partea PNL?

M.R.: E foarte bine că sunt mulţi candidaţi la PSD. La PNL e greu când ai un primar în funcţie. Inclusiv organizaţia judeţeană, cel puţin la nivel declarativ, a fost pentru susţinerea mea. E dreptul oricui şi a domnului Gheorghe Pecingină să-şi dorească să candideze. Domnul Pecingină nu a făcut parte din echipa mea. Face parte din echipa PNL. Nu toţi membrii se regăsesc în echipa mea. Eu vorbesc de oamenii care m-au susţinut în campania electorală din 2017.

Vizualizări: 911

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: