Ultimul concediu

Victor Ponta a plecat în concediu, probabil ultimul în calitate de prim-ministru. Între timp, DNA nu stă. Deloc. Pe lângă faptul că l-a trimis în judecată pe sponsorul Ghiţă, DNA a chemat ieri la audieri un şef de ziar din anturajul Elenei Udrea, mai exact pe Dan Andronic de la Evenimentul zilei. Care este încă unul din firele nevăzute dintre mafia Udrea-Cocoş şi Ponta-Ghiţă, patronate la început de Adrian Năstase, mai apoi de Traian Băsescu.

Andronic este finul fostului ministru al Industriilor, Dan Ioan Popescu, cel care controlează de 20 de ani sistemul energetic românesc, prin oameni plantaţi în posturi cheie. Potrivit unor articole de presă, Andronic a fost proprietar, printr-un off-shore, alături de Nicolae Dumitru zis Niro, al complexului rezidenţial în care se află apartamentul de lux al lui Ponta, pus sub sechestru de DNA. Vecin de apartament cu premierul este chiar Dan Ioan Gheorghiu, mâna dreaptă a lui Dan Ioan Popescu.

Şi mai interesant, Andronic a fost căsătorit cu nepoata generalului Cornel Biriş, cel despre care se spune că l-a racolat pe Ponta în SIE. Nepoata, Anca Alexandrescu, este fiica jurnalistului Horia Alexandrescu şi este coordonatoarea departamentului de comunicare al Guvernului Ponta, aşa cum a fost în trecut în guvernul Năstase.

În campania prezidenţială, EvZ şi B1, până atunci critici cu PSD, au lansat atacuri virulente la adresa lui Klaus Iohannis. Poate şi pentru că presa scria deja pe surse juridice de faptul că Ponta deţinea la vremea respectivă trei apartamente de lux în complexul unde acţionar a fost şi Andronic, alături de nume sonore printre care Khalil Abi Chahine, intermediarul unei şpăgi de 1,25 milioane de dolari in afacerea Microsoft, care în 2004 fonda alături de Ponta Fotbal Club Progresul Bucuresti SA. Oare cât de departe vor ajunge procurorii DNA?

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: