Ultimul revelion

Așteptăm 2012 ca mayașii pâinea caldă. Până la urmă au avut și ei dreptate cu calendarul ăla. Au greșit puțin la generalizare. Nu se termină lumea, dar probabil se termină Europa. Ceea ce va termina în măsură destul de mare și lumea, e drept, măcar pe aia financiară. Nefiind în UE, dar totuși beneficiind de niște prezicători mai decenți decât vrăjitoarea Mellisa, mayașii nu puteau ghici întocmai ce se va întâmpla în 2012, atunci când testiculele de țap le-au indicat că are loc un sfârșit la drum de seară.

Dacă e vorba chiar de al lumii, cu atât mai important este să ne distrăm bine de acest revelion, pentru că pe următorul ar însemna să nu-l mai prindem. Va fi, zice-se, ultimul revelion. În orice caz, ultimul cu mâncare. Unii fac pariuri că pe 21.12.2012 se va întâmpla ceva care va eradica specia umană. Sunt curios cum se așteaptă să primească plata aceia care pariază că se va întâmpla așa.

Revenind la revelion, am niște prieteni care și-au făcut rezervări în Bulgaria din august. Acum le-au anulat, bineînțeles, că între timp a venit criza, s-au despărțit de prietene, i-au dat afară de la serviciu și nu m-ar mira să aud și că Bulgaria ne-a pus vize de-atunci, la cât de tare ne place să ne dăm în stambă prin stațiunile vecinilor. Ăsta e românul, își face iarna car și vara rezervări de revelion. Un om întreprinzător, care se îneacă însă ca romul la mal și se trezește că, în loc de schi, și la puntea asta dintre ani va servi tot taxi cu manele și sarmale cu părinții, în sufragerie.

Eu habar nu am unde o să-mi petrec acest ultim revelion. Probabil o să dau curs uneia dintre invitațiile la chefuri cu eleve de liceu de prin București și împrejurimi. Sper doar să am timp să arăt minorelor toate lucrurile bune pe care dacă nu se grăbesc să le facă, n-o să le cunoască niciodată. Că doar vine sfârșitul lumii.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: