UM Sadu, „dotată“ cu scorpioni şi vipere

Incredibil dar adevărat! Uzina Mecanică Sadu a fost invadată de scorpioni. O angajată a fost cât pe ce sa fie victima unuia. Mai mult decât atât, unitatea este acaparată şi de vipere. Conducerea Uzinei a luat măsuri în această privinţă.

În urmă cu aproximativ o lună, o angajată a Uzinei Mecanice Sadu (UM) a tras o sperietură zdravănă după ce era să atacată de un scorpion. După incidental cu angajata, conducerea unităţii a luat măsuri şi a efectuat o deratizare completă cu ajutorul unei firme specializată în domeniu. “Scorpionii sunt pe sub munte dintr-o parte în alta. În zona noastră, de fapt de la Novaci până la Herculane, există acest scorpion de mici dimensiuni. Angajata era să fie muşcată, s-a speriat mai mult. Între timp am făcut o deratizare completă şi au murit toate insectele existente pe perioada asta de umezeală şi soare”, a  declarat Lorin Boian, directorul Uzinei Mecanice Sadu. O altă problemă majoră o reprezintă  viperele, care îşi fac simţită prezenţa în zona Uzinei în perioada verii. Conducerea Uzinei Mecanice Sadu a achiziţionat vaccinul necesar, însă nu a fost nevoie să îl folosească, cel puţin până în prezent. “Avem în rezerva de la cabinetul medical vaccin antiviperin cumpărat din doi în doi ani, pentru că iese din garanţie. Nu s-a folosit până acum din fericire decât pentru o persoană care nu era din cadrul unităţii“, a precizat Lorin Boian.

VACCIN

În cadrul Uzinei Mecanice Sadu au fost efectuate defrişări, zonele verzi sunt cosite în permanenţă şi se fac deratizări. Costul unei deratizări ajunge la aproximativ 30 de milioane de lei vechi, iar cele 5 vaccinuri disponibile în cabinetul Uzinei valorează circa 20 de milioane de lei vechi.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: