Umilinţă totală la Energia !

Handbaliştii lui Vasile Stângă au ţinut ca finalul de sezon să fie aşa cum a fost debutul, unul dezatruos. După eşecul de la Piteşti în faţa ultimei clasate, Energia Pandurii a pierdut şi meciul de pe teren propriu cu tineretul celor de la Minaur, cu scorul de 30-31 (18-16). Umilinţa a fost astfel deplină pentru tehnicianul Vasile Stângă, acesta nereuşind să înţeleagă cum de a ocupat locul opt cu o astfel de echipă. Aflat în pragul despărţirii de Energia, Stângă nu prea găseşte motive de a continua aici, clubul neavând nici finanţatrea necesară pentru a merge în cupele europene, dar nici jucători cu care să ajungă acolo.

Handbaliştii de la Energia s-au predat în faţa echipei fostului antrenor Petre Avramescu în ultima reprezentaţie a sezonului. Acesta nu are o echipă de temut, mai ales că la Târgu Jiu a venit cu o mare parte din rezerve, dar are totuşi jucători tineri şi dornici de afirmare, după cum remarca la finalul partidei, aceasta fiind motivaţia lor de a juca, pentru că la Baia Mare salariile nu s-au mai plătit de câteva luni.

Şi Minaur a venit la acest meci cu absenţe notabile în lot, cauzate de accidentări, Petre Avramescu explicând că trei jucători de bază au fost operaţi în retur şi unul suferise o comoţie în jocul din etapa trecută. Nici Energia nu a putut alinia întreg lotul, dar nici nu a jucat cu rezervele cum spunea ironic după meci Vasile Stângă.  Doar Enache şi Popescu, care sunt accidentaţi, au lipsit la acest meci, în timp ce Mazilu dă semne tot mai vizibile de neputinţă după problema medicală din iarnă. În aceste condiţii confruntarea de pe teren a părut echilibrată în prima parte a meciului, Energia a condus chiar în debutul jocului, scor 4-2 în minutul cinci, dar după zece minute tinerii de la Minaur au preluat conducerea, scor 6-8. Până la pauză, gazdele au revenit în joc, iar scorzul era 18-16.

Partea a doua a meciului a fost una foarte proastă pentru echipa gazdă, care i-a scos din sală pe puţinii spectatori veniţi să sărbătorească împreună cu favoriţii finalul de sezon. La final, cei care au sărbătorit au fost oaspeţii, elevii lui Avramescu reuşind să se impună la un gol în ultimele două minute de joc. Florea s-a dovedit din nou cel mai bun marcator al gazdelor cu opt goluri reuşite, urmat fiind de Coelho şi Stojanovic cu câte patru goluri.

Eşecul Energiei pare să-l fi convins pe Vasile Stângă că nu e locul său la Târgu Jiu, în condiţiile în care nu are nici echipă pentru cupe europene, dar nici finanţarea necesară. „Final foarte urât de campionat pentru noi. Asta e, ce să-i facem, parcă am jucat cu rezervele astăzi, parcă am menajat titularii pentru Cupa României! Poate e un semnal de alarmă pentru cei de aici şi pentru ce se vrea pe viitor. Dacă asta e atitudinea lor, dacă aşa vor să trateze un joc acasă cu Baia Mare, nu am ce face mai mult”, a concluzionat Stângă după jocul pierdut cu Minaur.

Stângă: „Locul opt e o minune!”

După ce pe unii jucători îi laudase anterior după victoria cu HCM Constanţa, Stângă şi-a luat laudele înapoi şi a pornit o serie de acuze referitoare la lipsa de valoare a jucătorilor, dar şi la lipsa de ambiţie pe final de sezon. „Am văzut valoarea unora dintre ei. Când i se pune pata lui Păiuş nu-l mai poţi scoate din ale lui, unii jucători pur și simplu nu au clarviziune. Truică ce să facă şi el acolo singur pe post, s-a zbătut cât s-a zbătut, dar pierde şi el jocul din mână uneori. Stau şi mă minunez acum că locul acesta opt este o minune cu unii dintre jucători.  Sper să nu facem act de prezenţă la Sibiu. Chiar o să-i întreb dacă vor să mergem la Cupa României sau să nu mai cheltuim bani aiurea şi să nu ne mai prezentăm”, a mai declarat Stângă. Antrenorul a găsit totuşi o explicaţie pentru lipsa de motivaţie a unor jucători care nu mai au contract cu Energia din vară: „Eu nu am mai întâlnit aşa o situaţie, ca la o echipă să joace şi handbalişti care au contract şi unii care nu au contract. Cei care vor să plece nu le mai e capul la echipă, le e capul la altceva. Asta e marea problemă. Ei au intrat în vacanţă chiar înainte de meciul de la Piteşti. Parcă au fost drogaţi la ultimele meciuri.”

Vizualizări: 72

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: